Dijous, 5 agost, 2021
Inici Opinió Un 2020 per a no oblidar

Un 2020 per a no oblidar

OPINIÓ · Dimas Vázquez, Alcalde de Sueca

El Nadal és una d’eixes èpoques que t’ajuda a reflexionar sobre la vida. I, més encara, després d’este any que no passarà desapercebut per a cap de nosaltres, especialment, per a aquesta societat que es creia poderosa i dominant i a la qual també se li ha forçat a doblegar el genoll destil·lant humilitat.

Encara que molta gent aposte per parlar de 2020 com un any per a oblidar, jo apostaria per tot el contrari: no oblidar-lo. I tot pel fet que, tant la crisi sanitària com l’econòmica, en l’òrbita de la Covid-19, ens han mostrat que tenim problemes que no hem resolt ni afrontat. Per això, no hem d’oblidar aquest any passat, sinó, al meu entendre, radiografiar-lo i comprovar tot el que es pot corregir i millorar, per a intentar esquivar situacions tan complicades com les que estem vivint i evitar així repetir-les. Però també cal recordar les nostres fortaleses i la nostra major capacitat per a mostrar humanitat, que espere no es perda en el temps, després de ser privats de llibertats i privilegis que un grup de persones incrèdules no van valorar, ni valoren, fins que aquestes llibertats queden coartades per llei per a tots i totes.

Per tot això, 2020 ha de ser recordat per tot el que ens va llevar i per haver-nos fet despertar com a persones. Confiem que, després de tot, aquesta pandèmia haurà aconseguit, d’alguna manera, canviar a millor el nostre món en tots els seus àmbits.

Tots sabem que 2020 ha sigut un any molt difícil. Va haver-hi moments en els quals semblava que el món es parava sota els nostres peus i que un núvol negre es posicionava damunt de tots nosaltres. I, per a més desgràcia, ens sobrevenia aquesta situació sense ser posseïdors a nivell mundial d’una fórmula màgica i exacta que evitara mals majors en aquesta tempesta sanitària en forma de virus que teníem, i tenim, en el nostre dia a dia. 

Però una de les circumstàncies més lamentables que ha pogut donar-se en tota aquesta situació tan greu i excepcional que vivim, ha sigut el voler polititzar la crisi sanitària intentant traure rèdit electoral a través de la por i la incertesa de la ciutadania, en comptes d’arrimar el muscle per a entre tots i totes intentar traure el cap de l’aigua el més ràpid possible. En algun cas s’ha demostrat que certs partits polítics, amb els seus gestos i manifestacions en els mitjans, han tingut nul interés en col·laborar en aquesta pandèmia que tots estem patint. 

Ara bé, els que sí ens han donat una lliçó durant aquest 2020 tan atípic han sigut els nostres xiquets i els nostres majors, complint de manera exemplar amb els sacrificis i restriccions imposades per a evitar el contagi i la propagació del virus. Ells i elles han sigut el nostre far i un bon exemple que, en aquesta vida, hem de plantejar-nos les coses d’una altra manera valorant el que realment té importància i deixant a un costat tot el secundari ja que, a vegades, ens perjudica més que ens beneficia.

Per a mi, com a alcalde de Sueca, també han sigut, i són, un referent totes aquelles persones que, a Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, han estat, i estan, amb tots nosaltres, buscant el nostre benestar i cuidant la nostra salut, com són: els sanitaris, les Forces de Seguretat de l’Estat, la Policia Local, Protecció Civil, els agricultors ajudats de la seua maquinària, els treballadors de neteja viària, l’empresa Aigües de Sueca, el Consell Agrari, Serveis Municipals, Serveis Socials, Càritas, Creu Roja, ADOPS, Arrima’t, el sector de l’hostaleria, els empleats de supermercats i botigues d’alimentació, les farmàcies, les pimes, la Residència San José, l’Asil d’Ancians, la Fundació SASM, el COM, el Centre de Dia, els centres d’ensenyament públics i concertats, la JLF, la JMC i els clubs esportius, així com les diferents associacions, empleats de l’Ajuntament i ciutadania en general; ja que tots i totes, d’alguna manera, heu col·laborat mostrant la vostra ajuda als altres, i a vosaltres mateixos, per a evitar els contagis.

2020 ens deixa moltes persones mortes, moltes altres infectades i una economia molt tocada; però també una esperança farmacològica en forma de vacuna. Fins eixe moment, la nostra lluita ha de continuar amb molta precaució i responsabilitat per a evitar una tercera ona que podria ser demolidora en la nostra sanitat i la nostra economia. A tot això, cal afegir les situacions meteorològiques totalment devastadores que hem viscut en forma de danas i borrasques, com “Gloria”, que també contribuiran al fet que 2020 siga un any inoblidable. 

Ara, ens toca esperar que 2021 siga l’any de l’inici de la remuntada, de la recuperació social i econòmica i de la volta a la normalitat més desitjable per totes i tots. Junts hem de creure que serà així; i quan dic tots junts, és sense deixar-nos a ningú pel camí. 

El nostre Ajuntament, el seu alcalde, el seu equip de govern i els seus i les seues regidors/res delegats/des, continuaran treballant perquè aquest nou any siga un període d’il·lusió i de transformació de la nostra ciutat. No tingueu dubte que posarem tot el nostre esforç a aconseguir-ho.  

Per un 2021 molt millor per a tot el món. 

Molta salut!

Més llegits