Diumenge, 13 juny, 2021
Inici El Perelló Continuen augmentant els contagis a Sueca

Continuen augmentant els contagis a Sueca

Els casos actius es disparen fins als 227 i la incidència ja és de 826,09

Els casos de coronavirus a Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes continuen en clar augment i ja sumen un total de 227 contagis actius segons l’última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública feta pública este dimarts 12 de gener. Es tracta de 43 casos actius més que el passat divendres 8, quan ja es va marcar un rècord de contagis actius des que les xifres oficials es basen en les proves PCR i es comptabilitzen en trams de 14 dies.

Al mateix temps, la incidència s’ha incrementat fins als 826,09 casos cada 100.000 habitants, un nombre que s’apropa als que ocasionaren el tancament perimetral i unes restriccions més dures en algunes localitats de la Comunitat Valenciana fa uns dies.

La tendència cap amunt de la corba de contagis deixa altra dada: ja són 954 les persones que a Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes han estat contagiades de coronavirus des que es fan proves PCR, un percentatge elevat de les 27.479 persones censades al municipi.

A més, des que ha començat 2021, els casos actius a la localitat s’han multiplicat per dos, passat dels 105 del passat 29 de desembre als 227 actuals, deixant una corba pronunciada cap a dalt. Durant les últimes setmanes, desenes de persones han hagut de passar per les dependències del Centre de Salut de Sueca per fer-se una prova PCR que servira per a diagnosticar un possible positiu per coronavirus.

Des que ha començat 2021 s’han duplicat els casos.

Reunions per decidir més mesures

Durant l’última setmana han sigut diverses les ocasions en les quals representants de tots els partits polítics de Sueca s’han reunit per decidir si a les mesures imposades per Conselleria se’n posaven en marxa unes altres. No obstant això, a hores d’ara, des del consistori no es posarà cap altra mesura addicional a les que ja s’hi troben en marxa. Este fet contrasta amb el cas de la població veïna, Cullera, on esta setmana s’han imposat mesures més dures com la suspensió del mercat dels dijous, el tancament de les dependències municipals, parcs i jardins, instal·lacions esportives i biblioteca i museus, i la suspensió de les activitats culturals i les càbiles, entre altres.

Estos fets van ser sospesats a Sueca, on la incidència en estos moments és similar, però de moment no es va acordar tirar endavant cap mesura suplementària.

Pel que fa al conjunt del Departament de La Ribera, la tendència és similar i l’augment de casos en pràcticament totes les poblacions han deixat en l’últim recompte una incidència acumulada en els últims 14 dies de 790,77 cada 100.000 habitants.

Més llegits