Dilluns, 18 gener, 2021
Inici El Perelló El coronavirus deixa tres morts a Sueca en l'última setmana i no...

El coronavirus deixa tres morts a Sueca en l’última setmana i no para de pujar

La incidència acumulada en els últims 14 dies augmenta fins els 440 casos cada 100.000 habitants i arriba fins els 121 casos actius actuals

Les notícies no són gens bones pel que respecta a l’avanç de la pandèmia durant els últims dies a Sueca. L’última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública realitzada este dimarts 5 de gener deixa unes xifres que s’apropen a les màximes registrades a la localitat a mitjans de novembre de l’any passat. Un total de 121 són els contagis actius que es comptabilitzen a hores d’ara, quatre vegades més que fa ara un mes, quan els contagis se situaven en la trentena abans del pont de la Constitució. A més, i és la pitjor de les notícies, les persones que ens han deixat durant esta última setmana per culpa d’esta malaltia han sigut 3 més, que se sumen a les 4 que es comptaven fins ara i deixen la xifra ja en 7 persones.

Els dies festius de Nadal i la relaxació general per part de la població (que ja va començar a principis de desembre) han fet girar la corba de nou precipitant un increment per tercera vegada dels casos segons les dades que es van donant regularment després del confinament. Cal recordar que Sueca va patir una forta pujada dels casos durant el mes d’agost i una altra, la més pronunciada, durant el mes de novembre, quan es va marcar el màxim de 137 casos actius.

L’actualització d’este dimarts ha servit per a confirmar el que és vox populi a peu de carrer al municipi: que cada vegada es coneixen més casos i que el coronavirus no té cap límit a l’hora de contagiar. En estos moments i segons Conselleria, un total de 757 són les persones que s’han contagiat del coronavirus a sueca des de l’inici de les proves PCR.

Pel que fa a la incidència acumulada en els últims 14 dies, la xifra se situa en 440,34 cada 100.000 habitants, una dada que supera la mitjana del Departament de La Ribera, que a hores d’ara és de 314,92 cada 100.000 habitants. Sueca és ara, juntament amb poblacions com Algemesí, l’Alcúdia, Benifaió o Carlet, un dels municipis amb més casos de coronavirus a la comarca.

En els últims dies s’han conegut diversos casos de contagis al Mareny de Barraquetes. Un d’ells va estar relacionat amb un soterrament ocorregut durant l’última setmana, fet que des de la mateixa família van desmentir a Suheca.com. “És mentida que desenes de persones van ser infectades en l’acte conegut com a ‘donar el pésame’ als familiars. La filla de la difunta no va donar cap ‘pésame’ tal com estava ja anunciat a l’esquela que es va publicar”, va assegurar un familiar directe a este mitjà de comunicació. Segons diverses fonts consultades per este mitjà i segons va explicar directament al seu compte de Facebook, la filla de la difunta va saber per una telefonada que era portadora de la Covid-19 en la porta de l’església, moment en el qual va avisar als assistents. Malauradament, els que havien estat en contacte amb ella anteriorment no coneixien el fet que la persona contagiada estava a l’espera de conéixer el resultat d’una prova PCR. No obstant això, la mateixa font familiar consultada per Suheca.com va indicar que “cap persona de les que van estar al soterrament i s’ha fet la prova PCR ha donat positiu”.

No ha sigut este l’únic cas conegut a la població marenyera en els últims dies. Almenys dos focus més hi ha hagut en el Mareny de Barraquetes durant l’última setmana i són moltes les persones que hauran d’estar a casa confinades durant els pròxims dies fins a obtindre una prova PCR negativa.

De la mateixa manera, també s’estan coneixent els brots a Sueca. Durant els últims dies s’han fet públics els casos del Forn del Moreno (que ja ha pogut tornar a obrir) i Ca Agustí Arrosseria. Este últim va haver de tancar el negoci uns dies abans del previst per culpa de la Covid-19.

NOTÍCIES RELACIONADES

Els contagis per coronavirus es tripliquen en l’última setmana a Sueca i se situen en 94

Més llegits