Dimarts, 26 gener, 2021
Inici Opinió Per un millor 2021

Per un millor 2021

Opinió · Salvador Giménez, portaveu de Compromís per Sueca

S’acaba, per fi, 2020, un any que hem viscut com una tragèdia col·lectiva, que no és res més que la suma de moltes tragèdies individuals.

Perquè molta gent al nostre voltant (familiars, companys de faena, amistats…) han patit esta pandèmia que afecta a tot el món. Per desgràcia, algunes d’estes persones ja no estan entre nosaltres i d’altres han patit en diversos graus els efectes d’una malaltia nova que ha posat a prova el nostre sistema públic de sanitat. 

És indubtable que un bons serveis públics ajuden a tota la ciutadania, mentre que un bons serveis, però en mans privades, només atenen a les persones amb els recursos suficients per a poder-s’ho permetre.

Per això són tan importants les polítiques de Compromís dins del Govern del Botànic, perquè posen per davant de tot a les persones. L’augment exponencial dels pressupostos en Educació, o Serveis Socials són bones mostres d’açò.

En el nivell local, el Grup de Compromís per Sueca s’ha posat a la disposició del govern municipal des del primer moment de la pandèmia. Com a grup majoritari del consistori, i ara única formació en l’oposició, ens hauria agradat que s’haguera aprofitat millor la nostra experiència de gestió per a pal·liar els efectes de la malaltia. L’actual equip, amb el senyor alcalde al capdavant, no ho han considerat procedent, però això no lleva per a que continuem presentant propostes i fent suggeriments que entenem que millorarien al vida de suecanes i suecans. I tot sense oblidar-nos de la tasca que tenim actualment com a oposició: fiscalitzar l’acció de govern, denunciant les mancances i proposant solucions als problemes de la ciutadania. Un exemple de la falta de predisposició de diàleg de l’equip de govern l’hem patit amb els pressupostos municipals per a 2021. No ens han donat ni 48 hores per a estudiar-los i presentar esmenes. A més a més, en ple període nadalenc. I s’han oblidat de fer-los participatius amb la ciutadania. 

No vull acomiadar-me sense insistir en la importància de seguir totes les indicacions i recomanacions que ens fan arribar les autoritats sanitàries: està en joc la nostra salut i la de totes les persones que ens importen. En les celebracions d’estes festes hem de ser conscients que cuidant-nos cuidem a tothom. Les notícies diàries ens recorden que la prevenció i les mesures de seguretat són les úniques receptes fiables abans que la vacunació no siga universal.

Vos desitge que el final de 2020 siga venturós i amb l’esperança que 2021 serà molt millor.

*Salvador Giménez Rodríguez, Portaveu del Grup Municipal Compromís per Sueca

Més llegits