Dimarts, 26 gener, 2021
Inici Cultura Pedro López i Elena Martín-Gil guanyen el Primer Concurs Literari El Baró...

Pedro López i Elena Martín-Gil guanyen el Primer Concurs Literari El Baró de la Birra

El poeta Antoni Prats i l’escriptor Josep Franco posen nom a este nou certamen i entreguen els premis de 800 euros cadascun

El saló de plens de l’Ajuntament de Sueca va ser el lloc escollit, el passat divendres 27 de novembre, per entregar els premis del Primer Concurs Literari El Baró de la Birra. En esta primera edició del certamen, el poeta de Viladecans Pedro López -qui es va desplaçar des de la comarca del Baix Llobregat- va ser el guanyador del Premi de Poesia Antoni Prats amb el seu poemari ‘Quaderns de bitàcola’. El mateix suecà que posa nom al guardó, catedràtic de Llengua i Literatura afincat a Dénia, va ser  l’encarregat de fer-li entrega del premi, consistent en un cristall tallat per a l’ocasió i un taló de 800 euros. Per la seua banda, el Premi de Narrativa Curta Josep Franco va recaure en l’obra ‘L’illa dels pensaments’ de la jove escriptora local, la suecana Elena Martín-Gil, qui va estar acompanyada pels familiars en el moment de rebre el mateix guardó i quantitat econòmica que en l’altra vessant literària. 

L’acte, on estigueren presents l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, el regidor de Cultura, Vladimir Micó, i el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez, com a representants del consistori, col·laborador oficial; i els representants de la resta d’entitats col·laboradores: Grupo Heineken, Suheca.com i Caixa Popular, va estar marcat per les mesures actuals imposades per la pandèmia de la Covid-19, per la qual cosa va tindre un caràcter més íntim en no poder celebrar-se amb aforament il·limitat. 

La primera edició d’este novedós certamen que compta amb dos vessants, el Premi de Narrativa Curta Josep Franco i el Premi de Poesia Antoni Prats, va ser tot un èxit de participació, ja que es van presentar un total de 133 obres originals. Només dos d’elles van ser les escollides pel jurat per endur-se el premi econòmic de 800 euros que havia preparat l’organitzador, el cèntric bar-cerveseria ubicat en la plaça de l’Ajuntament de Sueca. “Ens hem vist sorpresos molt positivament per l’alt nivell de les obres presentades en esta primera edició i ens ha sigut complicat escollir les millors”, va assegurar Emili Piera, escriptor, periodista i coordinador d’un jurat que també conformaven Josep Franco i Antoni Prats -qui posaven nom als premis-, l’escriptor Enric Casado i l’editor David Vidal. 

“Iniciatives com esta són molt positives per a una ciutat com Sueca, d’un marcat caràcter cultural. Estem segurs que tindrà continuïtat”, va indicar l’alcalde, Dimas Vázquez, i va afegir: “des de l’Ajuntament estarem secundant-la perquè se celebren moltes edicions”.

El Primer Concurs Literari El Baró de la Birra va nàixer en ple confinament provocat pel coronavirus gràcies a la iniciativa de Salvador Ortells, gerent del local patrocinador i un enamorat de la lectura. “La pandèmia ens va obligar a aturar-nos totalment a tots durant un període que sempre recordarem. En aquell moment em va semblar una bona idea utilitzar la literatura com a porta d’eixida a molts maldecaps”, va explicar Ortells. “A més, vaig tindre la sort de poder comptar amb un excel·lent equip encapçalat per Emili Piera, que va posar tot de la seua part per poder fer realitat este concurs”, va afegir el responsable de El Baró de la Birra.

Més llegits