Divendres, 22 octubre, 2021
Inici Opinió L’oposició oportunista de Compromís

L’oposició oportunista de Compromís

Opinió · Joan Carles Vázquez (Regidor de Cultura) i Gema Navarro (Regidora de Festes)

Des de l’inici d’esta crisi sanitària, l’Ajuntament de Sueca s’ha bolcat a lluitar sense descans contra esta situació tan extraordinària que ens ha tocat viure, mai abans coneguda, i que va arribar quasi per sorpresa. El temps era or a l’hora de lluitar contra esta terrible malaltia i la facilitat de la seua propagació, i les decisions havien de prendre’s quasi instantàniament, moguts sempre per garantir el benestar i la salut dels nostres ciutadans i ciutadanes. 

Com bé ha assenyalat el nostre alcalde en diverses ocasions, no es tractava només de lluitar contra un virus desconegut, sinó també de protegir i salvaguardar, en la mesura que siga possible, a la nostra economia local, un sector durament castigat des de l’inici de la pandèmia.

La gravíssima crisi sanitària portava aparellada una crisi econòmica de conseqüències també imprevisibles i nefastes i, davant este panorama desolador, hem intentat al llarg d’estos mesos tirar cap avant, adaptant les nostres decisions, la nostra vida, els nostres costums i el dia a dia a les circumstàncies. S’han hagut de suspendre molts actes festius, esportius, culturals…, una situació mai imaginada fins hui; però també s’han pogut celebrar uns altres, sempre complint estrictament les indicacions imposades per les autoritats sanitàries, intentant que alguns moments d’oci i cultura ens pogueren evadir, per un instant, de la situació que vivim. Al mateix temps, amb estes concessions, es col·laborava amb un altre sector greument afectat també per la crisi sanitària, el cultural. 

Som plenament conscients de la situació tan greu que vivim. Resulta una obvietat haver de dir-ho perquè, des del moment que es va declarar el primer estat d’alarma, hem estat al peu del canó, esforçant-nos perquè este malson afectara el menys possible a la nostra ciutadania. Resulta una ironia que els mateixos polítics que ara ens acusen d’ “irresponsables” sense cap raó, hagen estat desapareguts des del mes de març. No s’han interessat per la situació tan greu que es vivia, ni per les decisions tan extremes que s’havien de prendre. No han realitzat ni una sola aportació, ni tan sols s’han passat per ací encara que només fora de manera cortesa per a prestar un cert suport moral.

Això sí, s’han dedicat a torpedinar la política municipal i a criticar fets puntuals, intentant extraure cert rèdit polític a costa de mentides. M’agradaria puntualitzar, per a deixar ben clar, que el treball realitzat pels organitzadors va ser el correcte, que l’aforament de l’espectacle de l’artista local Francisco Jackson va complir tots els protocols establits per les autoritats sanitàries. Disposem de tota la documentació que corrobora el compliment de la normativa sanitària realitzada pels funcionaris del departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament i de l’empresa que es va encarregar de la venda d’entrades per internet. Compromís tan sols havia de vindre i sol·licitar-la, abans d’abocar eixes acusacions infundades. El mateix divendres 6 de novembre, un dia abans de l’espectacle, i després de la publicació de la nova norma de la Generalitat respecte als aforaments, es va reduir la venda d’entrades del 75% inicial al 50% definitiu, sent finalment la xifra total de butaques venudes encara inferior a les que es permetien.

Sentim que la fotografia difosa puga haver provocat confusió en trobar-se en peu les persones que ixen en ella. Tant l’accés, com la permanència i l’eixida de la instal·lació, es van realitzar complint estrictament els protocols.

Que Compromís per Sueca, al qual li agrada autoproclamar-se ‘defensor de la cultura’, vulga convertir-se ara en capdavantera de la causa, l’únic partit que es preocupa per la situació que patim, criticant esta actuació pel simple fet d’una fotografia, frega l’esperpent. Que utilitzen les xarxes socials, diu també molt de la seua manera d’actuar. L’única cosa que han tornat a demostrar és la seua incapacitat per a assumir on es troben i per a realitzar una oposició de profit en esta situació tan delicada que estem patint.

Més llegits