Dimarts, 26 gener, 2021
Inici Cultura 133 candidats opten a guanyar el Primer Concurs Literari El Baró de...

133 candidats opten a guanyar el Primer Concurs Literari El Baró de la Birra

Esta vesprada es coneixeran les obres que s’enduen el 1er Premi de Poesia Antoni Prats i el 1er Premi de Narrativa Curta Josep Franco

El Primer Concurs Literari El Baró de la Birra entregarà esta vesprada, a les 19.30 hores en el saló de plens de l’Ajuntament de Sueca, els seus premis en un íntim acte marcat per les mesures actuals imposades per la pandèmia de la Covid-19. La primera edició d’este certamen que compta amb dos vessants, el Premi de Narrativa Curta Josep Franco i el Premi de Poesia Antoni Prats, ha sigut tot un èxit de participació, ja que es van presentar un total de 133 obres originals. Només dos d’elles, una per cadascuna de les seccions del concurs, seran les escollides pel jurat per endur-se el premi econòmic de 800 euros que ha preparat l’organitzador, el cèntric bar-cerveseria ubicat en la plaça de l’Ajuntament de Sueca. “Ens hem vist sorpresos molt positivament per l’alt nivell de les obres presentades en esta primera edició i ens ha sigut complicat escollir les millors”, assegura Emili Piera, escriptor, periodista i coordinador d’un jurat que també conformaven Josep Franco i Antoni Prats -qui posaven nom als premis-, l’escriptor Enric Casado i l’editor David Vidal. 

El Primer Concurs Literari El Baró de la Birra va nàixer en ple confinament provocat pel coronavirus gràcies a la iniciativa de Salvador Ortells, gerent del local patrocinador i un enamorat de la lectura. “La pandèmia ens va obligar a aturar-nos totalment a tots durant un període que sempre recordarem. En aquell moment em va semblar una bona idea utilitzar la literatura com a porta d’eixida a molts maldecaps”, explica Ortells. “A més, vaig tindre la sort de poder comptar amb un excel·lent equip encapçalat per Emili Piera, que va posar tot de la seua part per poder fer realitat este concurs”, afegeix el responsable de El Baró de la Birra.

En l’acte estaran presents l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el regidor de Cultura, Vladimir Micó, com a representants del consistori, col·laborador oficial, i els representants de la resta d’entitats col·laboradores: Grupo Heineken, Suheca.com i Caixa Popular.

Els guanyadors del certamen també van confirmar l’assistència a l’acte d’entrega de premis.

Més llegits