Dimarts, 26 gener, 2021
Inici SUECA Nou ajuntaments de la Ribera es coordinen per demanar ajudes pels danys...

Nou ajuntaments de la Ribera es coordinen per demanar ajudes pels danys del temporal

Els alcaldes també incidixen en què, qui disposara d’un segur, inicie al més prompte possible els tràmits per a poder cobrar

El saló de plens de l’Ajuntament de Sueca va acollir, el passat 13 de novembre, una reunió entre els alcaldes de nou municipis afectats greument per les pluges torrencials de la setmana anterior. Els representants dels ajuntaments de Sueca, Cullera, Almussafes, Sollana, Alberic, Beniparrell, Llaurí, Benifaió i Fortaleny, van decidir actuar conjuntament i de manera coordinada a l’hora de sol·licitar la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil.  

Encara que les sol·licituds han de realitzar-se de manera individual per part de cada  Ajuntament, ja que no es permet la sol·licitud a través d’un document conjunt, els alcaldes van voler evidenciar la unanimitat a l’hora d’actuar de manera coordinada.

“Volem que l’Estat considere realment que tenim motius més que justificats per a sol·licitar esta declaració i que puga facilitar unes línies d’ajudes, especialment per a la ciutadania que per circumstàncies no tenia els seus béns assegurats, ja que els ajuntaments no tenim la competència de concedir ajudes en estos casos en què no es disposa d’un segur”, van explicar.

Així mateix, van incidir en què, aquells veïns i veïnes que sí que disposen d’un segur, inicien al més prompte possible els tràmits oportuns per a poder cobrar els desperfectes, ja que a través de les seues assegurances el procés serà més ràpid que si esperen que l’Estat declare la zona afectada greument per una emergència de protecció civil.  

Finalment, els alcaldes dels nou municipis afectats es van mostrar confiats que l’Estat atendrà la seua sol·licitud i, d’eixa manera, esperen que els tràmits burocràtics i les ajudes puguen arribar al més prompte possible.

Més llegits