Dimarts, 26 gener, 2021
Inici SUECA El CEE Miquel Burguera inicia el seu camí europeu de la mà...

El CEE Miquel Burguera inicia el seu camí europeu de la mà del programa Erasmus+

El CEE Miquel Burguera de Sueca participarà en el Programa ERASMUS+ amb el projecte ‘Europa: Una finestra a la igualtat d’oportunitats’, iniciativa educativa que va a la recerca de la internacionalització de l’educació. Per això, el centre suecà aposta per la innovació i la relació amb altres institucions, i una de les raons fonamentals per a presentar este projecte ERASMUS+ “és que ens oferix un ventall de possibilitats per a millorar la resposta que donem com a centre educatiu”, segons van indicar.

Este projecte ERASMUS+ donarà l’oportunitat a 14 docents del CEE Miquel Burguera de Sueca, en València, de desenvolupar i millorar les seues competències professionals mitjançant la realització de cursos de formació continua i períodes d’observació de bones pràctiques educatives en centres de França, Itàlia, Dinamarca, Anglaterra i Turquia. Estes activitats s’han vist modificades per les circumstàncies d’emergència sanitària per la covid-19, demanant així una pròrroga pel seu inici. Igualment tindrà una durada de 2 cursos escolars, començant en iniciar-se 2021 fins al finals de 2022, i els permetrà a estos docents que compartisquen experiències amb altres companys europeus per a abordar reptes comuns, com són: les noves competències digitals, l’aprenentatge d’idiomes i el patrimoni cultural europeu.

Buscant oportunitats

Així, doncs, des del centre “estem encantats de poder participar en Erasmus+ i amb moltes ganes de començar este projecte per tal de continuar millorant la nostra pràctica educativa i qualitat docent i del nostre centre. Per tant avancem cap a la internacionalització educativa del CEE Miquel Burguera, ja que la discapacitat no és limitant, la falta d’oportunitats sí que és”, van assegurar.

Sueca s’unix a la commemoració del Dia Internacional dels Drets de la Infància i Adolescència Miquel Burguera

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sueca es va sumar a la commemoració, este divendres 20,  del Dia internacional dels Drets de la Infància i l’Adolescència.  “Per a remarcar la importància d’esta reivindicació, especialment en una època tan difícil com la que estem vivint, en la qual els i les nostres  menors han demostrat la seua responsabilitat i comprensió davant situacions molt complicades en les quals han sabut estar a l’altura i donar exemple”, va assenyalar el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez. 

L’Ajuntament s’uneix així a la campanya de la Diputació de València titulada Menudes Harmonies!, a través de la qual s’ha elaborat una edició de mascaretes, “un element que en temps de Covid-19 s’ha revelat com una plataforma ideal a l’hora de transmetre missatges positius”, en paraules dels promotors. 

D’altra banda, des de la Regidoria també s’està treballant en la possibilitat de celebrar una sessió plenària a l’Ajuntament, quan les circumstàncies sanitàries ho permeten, “en la qual els protagonistes siguen els xiquets i xiquetes i adolescents de la nostra ciutat. Volem escoltar-los, brindar-los l’oportunitat de poder expressar-se i que ens traslladen les seues inquietuds, suggeriments i queixes. Estem estudiant alternatives per a poder realitzar esta sessió, que pretenem posar en marxa durant el present curs escolar”, va afirmar Vázquez.

Més llegits