Dissabte, 28 novembre, 2020
Inici SUECA Sueca s’apunta també a la campanya ‘Amb l’alcohol, manteniu les distàncies’

Sueca s’apunta també a la campanya ‘Amb l’alcohol, manteniu les distàncies’

L’objectiu és conscienciar a la població, especialment la més jove, dels danys físics i psicològics que comporta el seu consum

La Regidoria de Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca s’ha unit a la campanya que, a través de les xarxes socials, commemorarà, el pròxim 15 de novembre, el Dia Mundial Sense Alcohol. Amb l’objectiu de conscienciar, especialment a la població jove, sobre les conseqüències del seu consum i acabar amb els falsos mites, les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives UPCCA de la Comunitat Valenciana, entre elles la de Sueca, han llançat esta campanya amb el títol ‘Amb l’alcohol, manteniu les distàncies’. 

Es tracta d’una campanya informativa que pretén acabar amb els falsos mites i remarcar la importància de no utilitzar el seu consum com a excusa per a les concentracions de persones, en una època tan difícil com la que estem vivint. Com expliquen en la campanya, a través de diferent cartelleria, el consum de l’alcohol disminueix la percepció del risc i, per tant, augmenta les possibilitats de contagi. També s’incideix en què el seu consum, al ser una substància depressora, augmenta els símptomes de pànic i agreuja els trastorns d’ansietat i depressió; per tant, no ajuda en absolut a sentir-se millor i afrontar la pandèmia. Finalment, és fals que l’alcohol ajude a matar al virus en l’aire inhalat, ni és capaç de desinfectar la boca ni la gola.

A més, des de la campanya es recorda que el consum d’alcohol provoca danys físics i psicològics en el nostre organisme, especialment en estes circumstàncies difícils que vivim, en les quals la situació d’emergència sanitària ens obliga a modificar els nostres hàbits i rutines, la qual cosa ens afecta emocionalment i pot provocar un augment del consum.

Més llegits

133 candidats opten a guanyar el Primer Concurs Literari El Baró de la Birra

Esta vesprada es coneixeran les obres que s’enduen el 1er Premi de Poesia Antoni Prats i el 1er Premi de Narrativa...

Baixen un 28% els casos de coronavirus actius a Sueca

Baixen un 28% els casos de coronavirus actius a Sueca

Lucía Solanes guanya el primer premi del Concurs de Fotografia Fallera de Bernat Alinyo

La sala d’exposicions Els Porxets va acollir, la vesprada del dijous 19 de novembre, l’acte de lliurament dels premis del 8é Concurs...

La Regidoria d’Urbanisme prioritza l’eliminació de barreres arquitectòniques

Una de les últimes actuacions que està duent a terme la Regidoria d’Urbanisme a la ciutat consistix...

El CEE Miquel Burguera inicia el seu camí europeu de la mà del programa Erasmus+

El CEE Miquel Burguera de Sueca participarà en el Programa ERASMUS+ amb el projecte ‘Europa: Una finestra...