Dissabte, 28 novembre, 2020
Inici SUECA L’Ajuntament comprova in situ l’abast dels danys en la cúpula

L’Ajuntament comprova in situ l’abast dels danys en la cúpula

El regidor d’Urbanisme i tècnics municipals inspeccionen la zona afectada per les clivelles en la cúpula de l’església

Si bé és cert que la cúpula de l’església de Nostra Senyora de Sales ja presentava algun desperfecte amb anterioritat, les pluges torrencials de la setmana passada van provocar danys molt més importants que des de l’Ajuntament van voler estudiar a fons, juntament amb l’Arquebisbat, “per a decidir quines seran les mesures que s’hauran d’adoptar, a fi de trobar la millor solució i poder reparar com més prompte millor la cúpula d’esta església, icona de Sueca”, va assenyalar el regidor d’Urbanisme, Fernando Franco.

Després de les mesures preventives adoptades a finals de la setmana passada, com el tancament perimetral de la zona d’actuació interior, i també exterior, vetlant per la seguretat de la ciutadania i seguint les recomanacions del primer informe que van emetre els tècnics, des de l’Ajuntament es va voler fer un pas més i comprovar in situ la gravetat dels danys. Per això i una setmana després, el matí del passat dijous 12, el regidor d’Urbanisme, juntament amb altres tres tècnics municipals, van pujar a una grua per a recaptar informació que, posteriorment, haurà de ser valorada per a saber amb certesa quins han sigut els danys. L’arquitecte de l’Arquebisbat va acudir també per a intercanviar amb els tècnics municipals opinions i trobar la millor solució. 

“Ara, amb la informació recaptada este matí, els tècnics emetran un informe i li ho remetran a l’Arquebisbat per a prendre les mesures necessàries d’una manera més fidedigna. El propi Arquebisbat iniciarà també una sèrie d’actuacions, com la realització de tastos per a verificar l’estat de la cúpula”, va explicar Franco, qui també va indicar que, després de la comprovació visual, “s’ha observat que, en algunes zones, les teules del revestiment estan alçades amb perill de poder caure, i també es detecta que interiorment l’estructura sembla que sí que està afectada, la qual cosa està provocant unes humitats que cada vegada van a més”. 

Més llegits

133 candidats opten a guanyar el Primer Concurs Literari El Baró de la Birra

Esta vesprada es coneixeran les obres que s’enduen el 1er Premi de Poesia Antoni Prats i el 1er Premi de Narrativa...

Baixen un 28% els casos de coronavirus actius a Sueca

Baixen un 28% els casos de coronavirus actius a Sueca

Lucía Solanes guanya el primer premi del Concurs de Fotografia Fallera de Bernat Alinyo

La sala d’exposicions Els Porxets va acollir, la vesprada del dijous 19 de novembre, l’acte de lliurament dels premis del 8é Concurs...

La Regidoria d’Urbanisme prioritza l’eliminació de barreres arquitectòniques

Una de les últimes actuacions que està duent a terme la Regidoria d’Urbanisme a la ciutat consistix...

El CEE Miquel Burguera inicia el seu camí europeu de la mà del programa Erasmus+

El CEE Miquel Burguera de Sueca participarà en el Programa ERASMUS+ amb el projecte ‘Europa: Una finestra...