Divendres, 27 novembre, 2020
Inici SUECA La Guàrdia Civil de Sueca desarticula una banda que estafava a través...

La Guàrdia Civil de Sueca desarticula una banda que estafava a través d’internet amb productes de segona mà

A conseqüència de les mesures adoptades en la instrucció tècnica sobre investigacions d’estafes en la xarxa i l’augment de considerable durant la pandèmia en un moment que la societat es troba més connectada, amb la finalitat d’impedir o reduir l’activitat delictiva en estos sectors, per part de l’Equip de Delictes Tecnològics de la Companyia de Sueca (EDITECO) es van desenvolupar una sèrie d’investigacions per a donar resposta a l’activitat delictiva que es produïx en la compravenda de productes de segona mà a través de plataformes d’Internet dins de la denominada ‘Operació Wallasucro’.

Es va iniciar amb la realització de prop del tractament de més de dos-centes denúncies interposades per particulars manifestant ser estafats en la compravenda d’algun producte oferit en les diverses plataformes de compravenda com Wallapop, Segundamano i unes altres similars.

Després d’examinar exhaustivament totes les referides denúncies, es desprén que en moltes d’estes, el modus operandi es basa en la posada a la venda de productes en pàgines web o aplicacions reals de segona mà. Normalment s’oferixen productes per davall del preu del mercat i una vegada que es fa l’abonament íntegre o parcial no s’envia res. Al cap de poc temps l’anunci desapareix.

La Guàrdia Civil advertix a la ciutadania que s’està donant un important repunt en casos d’estafes i fraus en compres online i phishing.

Per la qual cosa, s’inicia una sèrie d’investigacions i seguiments de les vendes realitzades per les persones afectades en la present Operació, a fi d’esbrinar l’origen.

Després del resultat de les gestions practicades durant el procés del desenvolupament de l’operació, s’ha procedit a la investigació de 39 persones de diverses nacionalitats, com a presumptes autors dels delictes d’estafa.

La present operació va culminar amb la investigació de 39 persones, 30 homes i 9 dones de nacionalitat espanyola, marroquina, nepalesa, romanesa, veneçolana i francesa, d’edats compreses entre els 17 i 50 anys, com a presumptes autors de delictes d’estafes tecnològiques. S’han pogut esclarir un total de 51 fets delictius en l’àmbit nacional.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca, Carlet i Alzira.

Més llegits

133 candidats opten a guanyar el Primer Concurs Literari El Baró de la Birra

Esta vesprada es coneixeran les obres que s’enduen el 1er Premi de Poesia Antoni Prats i el 1er Premi de Narrativa...

Baixen un 28% els casos de coronavirus actius a Sueca

Baixen un 28% els casos de coronavirus actius a Sueca

Lucía Solanes guanya el primer premi del Concurs de Fotografia Fallera de Bernat Alinyo

La sala d’exposicions Els Porxets va acollir, la vesprada del dijous 19 de novembre, l’acte de lliurament dels premis del 8é Concurs...

La Regidoria d’Urbanisme prioritza l’eliminació de barreres arquitectòniques

Una de les últimes actuacions que està duent a terme la Regidoria d’Urbanisme a la ciutat consistix...

El CEE Miquel Burguera inicia el seu camí europeu de la mà del programa Erasmus+

El CEE Miquel Burguera de Sueca participarà en el Programa ERASMUS+ amb el projecte ‘Europa: Una finestra...