Divendres, 22 octubre, 2021
Inici SUECA La Guàrdia Civil de Sueca desarticula una banda que estafava a través...

La Guàrdia Civil de Sueca desarticula una banda que estafava a través d’internet amb productes de segona mà

A conseqüència de les mesures adoptades en la instrucció tècnica sobre investigacions d’estafes en la xarxa i l’augment de considerable durant la pandèmia en un moment que la societat es troba més connectada, amb la finalitat d’impedir o reduir l’activitat delictiva en estos sectors, per part de l’Equip de Delictes Tecnològics de la Companyia de Sueca (EDITECO) es van desenvolupar una sèrie d’investigacions per a donar resposta a l’activitat delictiva que es produïx en la compravenda de productes de segona mà a través de plataformes d’Internet dins de la denominada ‘Operació Wallasucro’.

Es va iniciar amb la realització de prop del tractament de més de dos-centes denúncies interposades per particulars manifestant ser estafats en la compravenda d’algun producte oferit en les diverses plataformes de compravenda com Wallapop, Segundamano i unes altres similars.

Després d’examinar exhaustivament totes les referides denúncies, es desprén que en moltes d’estes, el modus operandi es basa en la posada a la venda de productes en pàgines web o aplicacions reals de segona mà. Normalment s’oferixen productes per davall del preu del mercat i una vegada que es fa l’abonament íntegre o parcial no s’envia res. Al cap de poc temps l’anunci desapareix.

La Guàrdia Civil advertix a la ciutadania que s’està donant un important repunt en casos d’estafes i fraus en compres online i phishing.

Per la qual cosa, s’inicia una sèrie d’investigacions i seguiments de les vendes realitzades per les persones afectades en la present Operació, a fi d’esbrinar l’origen.

Després del resultat de les gestions practicades durant el procés del desenvolupament de l’operació, s’ha procedit a la investigació de 39 persones de diverses nacionalitats, com a presumptes autors dels delictes d’estafa.

La present operació va culminar amb la investigació de 39 persones, 30 homes i 9 dones de nacionalitat espanyola, marroquina, nepalesa, romanesa, veneçolana i francesa, d’edats compreses entre els 17 i 50 anys, com a presumptes autors de delictes d’estafes tecnològiques. S’han pogut esclarir un total de 51 fets delictius en l’àmbit nacional.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca, Carlet i Alzira.

Més llegits