Dilluns, 18 gener, 2021
Inici SUECA Tendes i bars al 50% del seu aforament, noves restriccions en la...

Tendes i bars al 50% del seu aforament, noves restriccions en la Comunitat Valenciana

Sueca duplica els casos de coronavirus actius en una setmana en passar dels 27 casos detectats per proves PCR als 50 casos

La Generalitat ha acordat estrendre a tota la Comunitat Valenciana les mesures extraordinàries que va aplicar en 31 municipis el passat 29 d’octubre, amb xicotetes diferències, segons recull la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal que publica este divendres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, la segona del dia amb limitacions a la mobilitat. Les restriccions entraran en vigor a les 00.00 hores del 7 de novembre i tindran efectes fins a les 23.59 hores del 9 de desembre.

En general, es redueix a un terç l’aforament de vetles i cerimònies, amb un màxim de 25 persones a l’aire lliure o de 15 en espais tancats. També es limita al 50% l’aforament als bars, al comerç minorista, als mercats ambulants, i als locals i centres comercials, on, a més, se suspén l’activitat a les zones comunes. Els cinemes, teatres, auditoris, circs i espais tancats semblants podran desenvolupar la seua activitat, amb el públic assegut i sempre que no se supere el 50% de l’aforament, i es recomana la realització telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments. També limita l’aforament en parcs infantils a l’aire lliure al 50%, amb una distància de seguretat d’un metre i mig, i assenyala que les activitats grupals tindran un màxim de sis participants.

La Generalitat justifica estes mesures en les conclusions d’un informe d’epidemiologia de la Subdirecció General d’Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de data 4 de novembre de 2020. En este s’estipula que “la situació epidemiològica s’està agreujant de forma accelerada, amb una tendència creixent” a la Comunitat Valenciana, que es troba en “un escenari de transmissió comunitària sostinguda i generalitzada amb pressió creixent sobre el sistema sanitari.”

A la resolució del DOGV es recorda que en els últims catorze dies la incidència acumulada és de 262,52 per 100.000 habitants. En les últimes tres setmanes s’han triplicat els casos amb infecció aguda, que han passat de 450,77 el 14 d’octubre als 1.532 actuals.

En augment

Pel que fa al nombre de contagis actius per coronavirus a Sueca s’ha vist incrementat pràcticament en un 50% en només cinc dies després que es notificaren 50 casos este divendres 6 de novembre. La setmana va començar amb una baixada que va situar els contagis detectats per proves PCR en 27 casos el dilluns. 

Més llegits