Dimarts, 26 gener, 2021
Inici El Perelló Sueca estudia sol·licitar la declaració de zona afectada greument per una emergència...

Sueca estudia sol·licitar la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil

Gloria Calero i Rafael Rubio visiten Sueca per vore els danys ocasionats per les pluges

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i el subdelegat del Govern, Rafael Rubio, van visitar este divendres 6 de novembre Sueca per a comprovar in situ els danys ocasionats per les últimes pluges torrencials que han castigat el municipi aconseguint els 502 litres en 48 hores.

La delegada del Govern va mantindre una reunió amb l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; els regidors de Serveis Municipals, Joan Carles Vázquez; Medi Ambient, Carmen Pérez; Urbanisme, Fernando Franco; i Esport, Celia Beltrán; l’alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime; i representants del Consell Agrari, per a conéixer de primera mà l’abast dels danys.

“Volíem vindre per a conéixer el que està passant i per a parlar amb els alcaldes. Són moments molt durs per a tots ells i toca acompanyar-los. Ara és el moment de fer valoracions econòmiques de danys i elaborar els expedients oportuns i treballar amb ells per a poder tindre les ajudes necessàries per a pal·liar este desastre”, va explicar Gloria Calero.

Per la seua banda, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va agrair la visita de la delegada del Govern, “hem sigut la ciutat que més pluja ha registrat en total, i aprofitarem esta trobada per a explicar-li tots els danys que hem patit en el nostre territori i, després, de manera formal, li passarem els informes pertinents i la documentació que ens reclamen per a entrar en eixa línia d’ajudes econòmiques que Delegació de Govern tindrà contemplades i també plantejar-li, si és el cas, la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, coneguda anteriorment com a zona catastròfica, perquè les persones afectades de manera individual puguen accedir a eixes ajudes i perquè Sueca puga tornar a l’estat en què estava abans d’este episodi tan greu de pluges”. 

Més llegits