Dimarts, 26 gener, 2021
Inici El Perelló El Perelló avaluarà els danys ocasionats per les pluges i sol·licitarà ajudes...

El Perelló avaluarà els danys ocasionats per les pluges i sol·licitarà ajudes al Govern

J. Botella: “Fenòmens meteorològics com este afecten a l’agricultura del Perelló, font d’ocupació i riquesa del municipi”

El Govern de l’Ajuntament del Perelló va recollir també el compromís de la Delegada del Govern, Gloria Calero, de tractar d’accedir a ajudes per a pal·liar els danys de les pluges dels últims dies. 

Entre el dimecres i el dijous d’esta setmana es van recollit 331 litres per metre quadrat al Perelló, la qual cosa va provocar danys en algunes instal·lacions municipals i, sobretot, en l’agricultura local. L’alcalde del Perelló, Juan Botella, va rebre al costat de les edils Natividad Aguado i Amparo Fernández a la Delegada del Govern, i també va participar de la reunió Vicente Villegas, president de la Cooperativa Valenciana Unió Protectora del Perelló, qui va explicar els danys causats al camp. 

Juan Botella va explicar a Gloria Calero alguns dels danys patits per les dependències municipals, però el impacte més gran s’ha donat en l’agricultura local. Les pluges van portar al fet que es perda tota la collita que estava plantada de verdura oriental, de la qual la cooperativa del Perelló és el principal productor d’Europa i que dóna ocupació a nombroses famílies del municipi. 

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana va demanar un informe dels danys tant de l’agricultura com de les infraestructures per a tractar d’accedir a ajudes que puguen pal·liar les pèrdues i els danys patits. Juan Botella va assegurar que “fenòmens meteorològics com este ens afecten especialment, sobretot a l’agricultura del Perelló, que suposa una font d’ocupació i riquesa molt important per al municipi”. Per això el consistori estudiarà sol·licitar la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil.

Més llegits