Dissabte, 15 maig, 2021
Inici Opinió El nostre dia a dia

El nostre dia a dia

Opinió · per Dimas Vázquez, alcalde de Sueca

Quan t’impliques en el benestar de la teua ciutat com a gestor públic, t’envaeix una sensació d’intentar millorar les condicions de vida dels teus veïns i veïnes, així com de canviar, en la mesura del possible, el teu entorn, que t’atrau i t’enganxa.

Són mesos, setmanes, dies, hores… en les quals, si et prens amb serietat la dedicació del càrrec que ostentes, poden llevar-te fins a la son i restar molt de temps a la teua vida personal i familiar. Això no és nou. Però, conforme van realitzant-se els projectes i es comencen a aconseguir les metes, el desgast va sent menor, no ja per la satisfacció personal sinó pel reconeixement col·lectiu que s’està treballant bé per millorar la nostra ciutat.

Des de la meua perspectiva personal, així com des de la percepció de tots els regidors i regidores amb responsabilitats de gestió, la il·lusió és màxima, igual que les ganes de consolidar iniciatives i projectes perquè Sueca cresca i evolucione de manera satisfactòria. Aquest és el nostre dia a dia.

En el nostre camí ens hem trobat amb tot tipus de contratemps que no vull que servisquen d’excusa cap al veïnat. Però una situació d’excepcionalitat com la que estem vivint a nivell mundial, amb la maleïda pandèmia de la Covid-19, és el major hàndicap al qual ens hem enfrontat a l’hora d’agilitzar i plasmar les nostres inquietuds i projectes.

Per això, voldria aprofitar per a demanar un poc de paciència a la ciutadania en els tempos a l’hora d’aplicar les millores i els canvis en el nostre entorn. Tot i aixó, mai hem abaixat els braços i continuem lluitant, contra totes les traves hagudes i per haver, en el nostre full de ruta per a Sueca, el Perelló i Mareny de Barraquetes.

Ara, tenim un altre obstacle més amb el qual lluitar, un altre nou estat d’alarma així com un repunt en el nombre de casos d’infecció de la Covid-19. Hem de tindre clar que la batalla la guanyarem al carrer, amb molta prevenció, molta responsabilitat individual i molta asèpsia. Per això, si no col·laborem tots i totes a guanyar aquesta batalla, la situació pot allargar-se en el temps, empitjorant la crisi econòmica que va aparellada a la crisi sanitària. 

Als hospitals no es guanya aquesta batalla. Als hospitals, els seus professionals desbordats i molt cansats des de la primera ona de la pandèmia, intenten recuperar al màxim la nostra salut, amb els mitjans i instal·lacions de què disposen. Siguem també solidaris amb ells i les seues famílies, que són i estan en la primera línia del problema.

Amb tots aquests vímets, resulta molt complicat fer una gestió com la que el nostre Ajuntament desitjaria. Però, així i tot, continuem navegant contra vent i marea, perquè la nostra il·lusió per canviar les coses puga arribar en el temps a la ciutadania.

Així, des de totes les regidories i alcaldia, continuem treballant de manera transversal, amb tot el nostre esforç i pensant sempre que, malgrat tindre tants factors en contra en aquesta legislatura, el nostre màxim objectiu és la nostra ciutat i tot el que li concerneix.

Tenim diversos projectes il·lusionants en marxa. Projectes que, una vegada tinguem lligats al 100%, anirem explicant a la ciutadania, sempre des de la seguretat de buscar un benefici majoritari per a Sueca i les seues entitats locals menors.

Seguim amb la creació d’ocupació i les ajudes als sectors afectats per la crisi econòmica sobrevinguda arran de la sanitària. I com no podria ser d’una altra manera, amb tota una sèrie d’obres i adaptacions que restauren i milloren les zones comunes del nostre entorn. Sempre des del bon ús dels recursos econòmics de totes i tots.

Per a finalitzar, com a alcalde de Sueca, vull garantir que, malgrat tots els pals que hem trobat en les rodes, seguirem endavant amb la nostra agenda pública pel bé comú.

Més llegits