Dimarts, 26 gener, 2021
Inici El Perelló Sempre cau de colp

Sempre cau de colp

Sueca enregistra 340 l/m2 a la Muntanyeta dels Sants i 150 al nucli urbà. El Mareny de Barraquetes aplega fins als 270 l/m2 i El Perelló n’arreplega 212 l/m2

La història es repetix. Sueca enregistra de nou xifres històriques en arreplegar uns 345 litres per metre quadrat en unes hores. Va ser en la zona de la Muntanyeta dels Sants, on la nova estació meteorològica instal·lada fa unes poques setmanes marcava este matí un total de 345,4 l/m2 durant l’últim dia. La pluja va aplegar amb intensitats torrencials en molts punts ja a la nit després de ploure a la vesprada sense massa insistència. La nit va portar també abundant aparell elèctric i inclús la pedra va fer acte d’aparició puntual.

Pel que fa al nucli urbà, Sueca acumulava un total de 150 l/m2 a les 9 del matí d’este dijous 5 de novembre. Moltes zones del municipi van tornar a reviure les pluges torrencials de l’any 2008, quan els carrers es van convertir en autèntiques piscines.

Com ja va ocórrer en aquella ocasió i com passa cada volta que plou amb esta intensitat, la zona del polígon industrial El Teular va tornar a ser una de les més afectades. Algunes empreses no van poder treballar amb normalitat per culpa d’inundacions dins les naus i per no poder accedir en estar els carrers tallats per l’acumulació de pluja. De matí, es va tallar al trànsit el camí al Mareny de Vilxes i la carretera del Mareny de Barraquetes a Cullera a l’alçada de la gasolinera. Tampoc es va poder transitar pels carrers habituals del nucli urbà de Sueca (zona de Ciutat de Pamplona i zones fondes).

També durant les primeres hores del matí els operaris municipals s’afanyaven a intentar pal·liar al màxim estes circumstàncies. La Policia Local, per la seua part, ha hagut de duplicar els seus esforços i els requeriments i avisos al seu telèfon no han parat en tota la nit.

A primera hora del matí, moltes eren les carreteres i carrers que estaven tallats a conseqüència de l’acumulació d’aigua en la calçada. Tampoc han pogut obrir amb normalitat al col·legi Carrasquer. L’alumnat del centre s’ha vist obligat a quedar-se a casa després de rebre un avís sobre les 8 i mitja del matí. La ubicació de les noves instal·lacions, al pàrquing de Ciutat de Pamplona, ja era una de les zones afectades per les pluges a Sueca quan plovia i, pel que s’ha vist, ho seguirà sent. La resta dels centres educatius ha obert amb normalitat.

Un dels edificis públics que s’han vist més afectats ha sigut el del Centre de Salut. L’ambulatori ha tornat a sofrir les goteres i l’aigua s’ha apoderat d’algunes de les zones, obligant els sanitaris a desviar la seua atenció per poder traure la pluja que s’acumulava als corredors i escales.

També l’Estadi Municipal Antoni Puchades ha vist la llum este matí intentant assemblar-se als seus edifici veí de la Piscina Municipal. L’aigua a penes deixava vore les pistes i el camp de futbol.

La zona marítima, també molt afectada

Per altra banda i segons la web Inforatge, el Mareny de Barraquetes va enregistrar 270 l/m2 i El Perelló, 212 l/m2, pluja que també va ocasionar nombrosos danys en infraestructures, hivernacles i camps. En algunes zones arrimades a la platja, l’aigua aplegava quasi a confondre’s amb la mar. Algunes fotografies i vídeos de la zona de la Platja del Rei o Bega de Mar servien de testimoni.

Des de Suheca.com intentarem mantindre’ls informats de qualsevol novetat.

Hivernacles al terme municipal.
Pluja acumulada a Sueca en 24 hores.
La zona de Fernandet.
La platja de Les Palmeres.
El polígon industrial El Teular.
Plaça de Sant Pere
Centre de Salut
Muntanyeta dels Sants
Bega de Mar.
Platja del Rei.
Avda. D. José Mahiques.

Més llegits