Dilluns, 18 gener, 2021
Inici Falles Les Falles demostren ser segures a la Mostreta de Teatre

Les Falles demostren ser segures a la Mostreta de Teatre

La falla Verge de Sales escenifica de nou ‘Coneixes a ta muller?’, obra guanyadora del Concurs de Sainets

El Centre Cultural Bernat i Baldoví de Sueca va acollir este dissabte 24 d’octubre una nova edició de la Mostreta de Teatre Faller de la Comunitat Valenciana. Amb totes les mesures de seguretat, per a demostrar que la cultura i les Falles són segures.

Al matí va tindre lloc la representació infantil de la falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, amb l’obreta: ‘… i tu que pintes?’. En finalitzar la representació es feren entrega d’uns recordatoris als directors. 

Després va ser el torn de ‘Temptacions’, representació teatral que va posar en escena la falla Avinguda de Torrent. Una original obra que va guanyar el Concurs de Teatre de Torrrent.

Finalment, ‘Coneixes a ta muller?’ de la falla Verge de Sales, amfitriona i guanyadora de l’últim Concurs de Sainets, va tancar la Mostreta de Teatre en Valencià 2020.

L’acte de cloenda de la Mostreta de teatre Faller en Valencià va ser conduït per la vicepresidenta de Cultura, qui va reconéixer l’esforç de les tres comissions en la posada en escena de les seues peces teatrals.

Per altra banda, la JCF i la JLF van reconéixer el suport de l’Ajuntament de Sueca en este projecte cultural i faller, “tan necessari en este temps tan difícil i que fa que esta siga una de les poques opcions que tinguem de fer festa i il·lusionar als que sentim la falla”.

L’acte es va completar amb l’entrega d’un recordatori a les falles participants i d’un llibre sobre el vocabulari de les Arts Escèniques, coeditat entre l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua a tots els intèrprets que van participar en les obres representades.

Les intervencions de la cloenda van ser a càrrec del president de la JLF de Sueca, del delegat de la Delegació de Juntes Locals de JCF de València i tancant els parlaments, l’alcalde de Sueca.

Situació difícil

Els representants de les tres falles participants reberen de mans de les Falleres Majors de Sueca, Alicia Falcó i Elena Mompó, obsequis i un ram de flors. L’acte va estar marcat per la situació sanitària actual i “sent la voluntat de donar vida a les nostres il·lusions i seguir avant amb tots els actes que puguem fer, sempre amb totes les restriccions que siguen necessàries”, van indicar des de la JLF de Sueca.

Més llegits