Divendres, 22 octubre, 2021
Inici Falles Les Falles promouen la cultura amb la ‘Mostreta de Teatre Faller de...

Les Falles promouen la cultura amb la ‘Mostreta de Teatre Faller de la Comunitat Valenciana’

Bernardo Garrigós: “Per tal de no deixar morir les Falles hem hagut d’evolucionar. Sempre lluitarem per la cultura fallera”

La Junta Central Fallera de Valencia, en col·laboració amb la Junta Local Fallera de Sueca, ha organitzat per a este dissabte dia 24, una ‘Mostreta de Teatre Faller’, que va ser presentada el passat dilluns 19 d’octubre al Centre Municipal Bernat i Baldoví. 

Manuel Jorge, delegat de Juntes Locals de Junta Central Fallera de València, va posar en alça el valor dels fallers “en este moment que estem vivint les falles, fer teatre, representar teatre, assajar teatre en els casals. És una de les formes de mantindre vives les nostres comissions”, va indicar Jorge. La regidora de Festes de l’Ajuntament de Sueca, Gema Navarro, va recalcar en la seua intervenció que des de l’Ajuntament es treballa “per a que a Sueca es cree festa, es cree cultura i a més s’involucre per tal de fer i aconseguir una societat més conscienciada, solidària i responsable”. Este missatge va ser refrendat per Joan Carles Vázquez, regidor de Cultura, qui va destacar el vessant cultural de les falles i del que representa el teatre faller, a més del sacrifici que suposa dur endavant una obra teatral. No van falta a la presentació de la ‘Mostreta’ les màximes representants de les Falles de Sueca, Helena Mompó i Alicia Falcó. La Fallera Major Infantil de Sueca va expressar l’alegria que suposa per al col·lectiu faller menut el que es reprenguen les activitats, i va animar a tots a “que ens acompanyeu en estos temps tan difícils per a tots”. La Fallera Major de Sueca, Alicia Falcó, va remarcar en la seua intervenció que “els projectes que apropen al poble al teatre en valencià i deixen al descobert la part més artística i creativa de les nostres comissions, que saben fer molt més que una festa”. 

Va tancar les intervencions en la taula Bernardo Garrigós, president de Junta Local Fallera de Sueca, qui va remarcar que “per tal de no deixar morir les Falles hem hagut d’evolucionar i realitzant esta mostreta de teatre demostrem que sempre lluitarem per la cultura fallera, renovant-nos i reinventant-nos”.

Més llegits