Dissabte, 15 maig, 2021
Inici SUECA Un suecà forma part d’un equip d’enginyers que fabrica un expenedor de...

Un suecà forma part d’un equip d’enginyers que fabrica un expenedor de gel hidroalcohòlic que evita el contacte manual

L’enginyer elèctric suecà Bryan Roselló ha llançat, conjuntament amb altres dos enginyers valencians, el Punt d’Higiene artefacte que llança un doll de gel desinfectant en passar les mans per sota d’una cèl·lula fotosensible que acciona el mecanisme i que fa que es minimitze la possibilitat de contagi per coronavirus en establiments públics i privats. La quantitat de líquid que es distribuïx pot variar segons l’establiment on s’instal·le a voluntat de l’usuari. El pal disposa també d’una safata que facilita guants i màscares, seguint la normativa dictada per les autoritats sanitàries.

Segons Bryan Roselló, “quan va sorgir la crisi de la Covid-19, vam decidir pensar en artefactes que pogueren ajudar a les persones a no haver de prémer amb la mà l’expenedor de gel, un possible focus de contagi. Al principi, treballem amb nebulitzadors i amb ozonificadors, però quan vam veure publicada la normativa en el Butlletí Oficial de l’Estat sobre les normes a seguir en tot el relacionat a la desinfecció contra el coronavirus, ens vam proposar crear una màquina el més completa possible”.

La imaginació d’estos dissenyadors els ha portat a combinar electrònica i automatismes complexos, per la qual cosa es mostren especialment orgullosos d’haver utilitzat en la seva execució elements de fabricació nacional, “ho hem fet sense recórrer a maquinària d’uns altres països, així que podem dir que la nostra màquina és cent per cent valenciana”, afirmen.

Els empresaris ja estan duent a terme un llançament programat de la màquina, si bé esta ja ha estat testada i el seu funcionament totalment provat. “Començarem per distribuir unes quantes màquines en punts estratègics, especialment en institucions públiques, com a ajuntaments i centres de salut, que vulguen veure com funciona la màquina i a poc a poc anirem estenent el seu ús al sector empresarial”, assenyalen.La màquina es pot vestir amb colors corporatius de les empreses contractants, la qual cosa permet una personalització de la mateixa i una identificació amb la marca.

Més llegits