Dissabte, 15 maig, 2021
Inici SUECA S’inicien els tractaments contra la mosca negra i el mosquit tigre

S’inicien els tractaments contra la mosca negra i el mosquit tigre

L’Ajuntament anuncia que es realitzaran altres accions per combatre estes plagues

L’empresa Laboratorios Lokímica, a través del Consorci de la Ribera va iniciar, el passat dijous 28 de maig en el terme municipal de Sueca, un tractament en helicòpter per a combatre les larves de mosca negra i mosquit tigre en els deu punts que presenten major incidència al llarg del riu Xúquer. L’heliport situat en Els Canos va ser el lloc triat per a la presentació d’este tractament, que consisteix en una aplicació contra la larva de mosca negra en el riu, concretament en deu llocs consensuats amb la Conselleria de Sanitat, per a reduir la forma larvària de l’insecte abans que es transforme en adult, que és el que produeix la molesta picada. Es realitzarà amb helicòpter en els punts més crítics, que presenten una inaccessibilitat a nivell terrestre, amb un tractament que afecta “únicament a esta mena de larves, ni a les plantes ni a les persones”, segons va incidir Rubén Bueno, director tècnic de Laboratorios Lokímica.   

A l’acte de presentació del tractament van acudir l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; i els regidors de Serveis Municipals, Joan Carles Vázquez; Agricultura, José Luis Ribera; Medi Ambient, Carmen Pérez; i Joventut, Gema Navarro; entre altres autoritats, representants del Consorci i de l’empresa. 

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va informar que, a més del tractament fet pel Consorci el 28 de maig contra esta mena d’insectes, “des de l’Ajuntament hem comunicat a l’empresa Lokímica el nostre interés per ampliar-lo i realitzar més tractaments en el nostre terme municipal i nucli urbà”. La intenció del consistori és la d’incidir en aquelles zones en les quals s’aprecia més presència de larva i insecte, per a combatre de manera més intensiva i contundent “estes plagues tan molestes que afecten la ciutadania amb l’arribada de l’estiu. Com a gestors públics, hem de vetlar per la salut de tots els nostres veïns i veïnes; per això, ampliarem els tractaments en el nostre territori a fi d’aconseguir una major efectivitat”.

Pla d’acció

“Des del Consell Agrari junt a l’Ajuntament, i especialment al departament de Medi Ambient, anem a realitzar un pla contra estes plagues de mosca negra i mosquit tigre, i també volem incloure, si Conselleria ens ho permet, el problema de la rantella. Hem sol·licitat pressupost a l’empresa, amb la qual ja hem treballat en anteriors ocasions, per a poder començar com més prompte millor, quan els tràmits administratius ho permeteren i després d’obtindre tots els permisos pertinents. A Sueca el tema d’estes plagues es tracta amb assiduïtat, a través de tractaments que es realitzen des del departament de Medi Ambient, i ara, abans que la totalitat de les larves facen eclosió, és el moment adequat”, va afegir el regidor d’Agricultura, José Luis Ribera.

Més llegits