Dilluns, 18 gener, 2021
Inici SUECA “Si fumes, t’esfumes!!” és l’eslògan triat per a la campanya d’este any...

“Si fumes, t’esfumes!!” és l’eslògan triat per a la campanya d’este any del Dia Mundial Sense Tabac

El pròxim 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac, una efemèride que, des de 1988, aconsegueix centrar l’atenció general sobre el greu problema que representa el consum de tabac per a la salut pública a l’ésser la principal causa de defunció a tot el món que es pot previndre. Al mateix temps, la celebració d’este dia propícia actuacions concretes que es consoliden i s’integren en el conjunt d’estratègies per a la prevenció i el control del tabaquisme; i pretén fer difusió de les pràctiques comercials de les empreses tabaqueres i de les iniciatives que coordina l’OMS per a lluitar contra l’epidèmia del tabaquisme, així com donar a conéixer tot el que les persones poden fer per a reivindicar el seu dret a la salut i a una vida sana. Un altre dels objectius d’esta celebració és protegir a les generacions futures del consum de tabac, que actualment mata a quasi sis milions de persones a tot el món, de les quals 600.000 són fumadores passives. 

Des de la Regidoria de Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, UPCCA, s’ha volgut promoure, un any més, una campanya per a ressaltar la importància d’este dia. “Este any ens trobem en una situació especial per les circumstàncies sobrevingudes per la crisi sanitària i, per esta raó, hem volgut, en esta ocasió, fer una proposta diferent, participativa, amb l’objectiu d’involucrar a tota la ciutadania animant-la a crear un eslògan per a la campanya 2020. De totes les propostes rebudes, s’ha seleccionat una perquè represente la commemoració del Dia Mundial Sense Tabac a Sueca”, va explicar el regidor de Sanitat i responsable de Prevenció  Comunitària, José Miguel Giménez.

Els participants havien de pensar un eslògan que ajudara a la prevenció del consum del tabac, amb un enfocament en positiu, i enviar-lo contestant una enquesta en el perfil de Facebook de la UPCCA Sueca. “El missatge que es vol transmetre, de manera genèrica, és que la prevenció és la millor eina per a evitar el consum”, assenyala Giménez, qui va informar que, després de la recepció de diversos centenars de missatges, l’eslògan guanyador ha sigut: “Si fumes, t’esfumes!!”.

Més llegits