Divendres, 17 setembre, 2021
Inici Falles Sueca dona per finalitzades les Falles 2020 per no comptar “amb totes...

Sueca dona per finalitzades les Falles 2020 per no comptar “amb totes les garanties i condicions”

La cancel·lació definitiva suposa, al mateix temps, la prolongació dels regnats de les Falleres Majors de Sueca i de les comissions

Poc més d’un mes ha durat el somni d’acabar les Falles d’este 2020 en el mes d’octubre. La Junta Local Fallera i l’Ajuntament de Sueca van acordar suspendre definitivament les Falles 2020 i per tant, obrir un nou exercici faller per a celebrar les festes en 2021. En una reunió telemàtica celebrada el passat divendres 15 de maig, a la qual es va sumar l’alcalde, Dimas Vázquez i els presidents de les 16 comissions de la Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, es va aprovar donar continuïtat el regnat de les Falleres Majors i de les seues Corts d’Honor. En l’assemblea general extraordinària es va decidir també convocar una pròxima assemblea de presidents per a consensuar les mesures extraordinàries que s’aplicaran en el nou exercici faller de 2021. La resolució revoca l’acord pres el passat 3 d’abril de celebrar les falles de 2020 el mes d’octubre.

Segons van indicar, “l’evolució de la pandèmia, els consells i mesures preses per les autoritats sanitàries i després d’avaluar l’opinió de les autoritats municipals, dels 16 presidents de les comissions falleres i del president de la Junta Local Fallera, Bernardo Garrigós” han obligat a la cancel·lació de les falles d’enguany. Sgons indicaren en un comunicat, la decisió es va adoptar després d’analitzar “les restriccions a les concentracions de gent actuals i les que poden arribar i sobretot, a causa de la incertesa que existix actualment de poder celebrar unes Falles 2020 dignes amb totes les garanties i condicions”.

La Junta Local Fallera i les autoritats de Sueca van manifestar el seu “compromís amb les festes falleres, Patrimoni de la Humanitat, i amb les tradicions i la cultura, amb el desig de tornar amb més força si cap per a la celebració de les Falles”.

Suport als professionals

Així mateix, es va acordar transmetre “tot el suport i el suport als col·lectius de professionals que treballen per la festa fallera com són els artistes fallers, pirotècnics, indumentaristes, floristes, músics i empresaris d’espectacles i que s’han vist d’esta forma afectats per la crisi de la Covid-19”.

L’Assemblea General Extraordinària que va servir per analitzar i tractar el desenvolupament de la situació actual de les falles respecte a la pandèmia es va realitzar per via telemàtica i també va comptar amb la presència de la regidora de Festes, Gema Navarro, del regidor de serveis Joan Carles Vázquez, de l’alcalde del Perelló, Juan Botella, i de l’alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime.

Més llegits