Dissabte, 15 maig, 2021
Inici SUECA L’alcalde sol·licita a la consellera de Sanitat la construcció d’un nou hospital...

L’alcalde sol·licita a la consellera de Sanitat la construcció d’un nou hospital comarcal en Sueca

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va remetre un comunicat formal a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, reiterant-li per escrit el que ja li va proposar, en la reunió que va mantindre amb diferents alcaldes de la província, sobre la necessitat de construir un nou hospital comarcal a Sueca. L’escrit compta amb el suport de tots els regidors amb delegació de l’ajuntament.

En l’escrit remés a la consellera, Vázquez li exposa les raons per les quals es fa necessària, i inajornable, esta mesura, a fi d’evitar el col·lapse dels serveis sanitaris, així com del nombre de llits i places en la Unitat de Vigilància Intensiva, amb què compta l’hospital de la Ribera. “Al nostre entendre, el departament de salut de la Ribera compta amb un volum de població molt nombrós i, davant la previsió que es produïsquen noves crisis sanitàries com la que estem patint, es posa en relleu la necessitat d’ampliar els serveis sanitaris a la nostra comarca, facilitant d’eixa manera la descongestió de l’hospital de la Ribera”, va assenyalar Dimas Vázquez, qui va oferir a la Conselleria totes les facilitats necessàries per a la ubicació d’este nou hospital en la localitat com a capital de la Ribera Baixa.    

Així mateix, l’alcalde de Sueca va voler mostrar en l’escrit l’agraïment de tota la ciutat “als professionals de la nostra àrea de salut que han donat el mil per mil, i continuen fent-ho, per a poder fer-li front a esta pandèmia”. 

Recollida de signatures

Paral·lelament, i mitjançant la iniciativa d’una veïna de Sueca, Anna Carbonell, s’ha iniciat una recollida de signatures al portal Change.org mitjançant la qual es farà arribar a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana “la immediata construcció d’un hospital en la capital de la Ribera Baixa, Sueca (València) que descongestione el de la Ribera Alta, hospital de gestió pública, per descomptat”.

A hores d’ara ja són més de 4.100 les signatures arreplegades al portal. L’escrit publicat al portal assenyala que “a causa de l’estat d’alarma per l’emergència sanitària de la Covid-19 s’ha evidenciat una manca i necessitat que ja sabíem i veníem sofrint en la zona de la Ribera, la falta d’un hospital a la Ribera Baixa per a tota l’elevada població que som i que a l’estiu i en la zona marítima es multiplica per milers”. 

Més llegits