Divendres, 31 març, 2023
IniciSUECAGrups animalistes denuncien la mort d’almenys 30 gats en Les Palmeres

Grups animalistes denuncien la mort d’almenys 30 gats en Les Palmeres

Des de fa unes setmanes han començat a aparéixer desenes de gats morts, possiblement enverinats, en Les Palmeres, a Sueca. Tots estos animals pertanyien a una gran colònia felina que des de fa anys estava assentada en els terrenys del càmping. La proliferació de morts no naturals d’estos animals ha alarmat als voluntaris que cuiden els gats, ja que a més de la trentena de cadàvers trobats en les parcel·les, calculen que hi ha altres 40 desapareguts que podrien haver patit el mateix tràgic final.

Esta massacre ha estat denunciada davant la Guàrdia Civil de Sueca i al Seprona, ja que podria haver-hi darrere un greu delicte de maltractament animal. De moment es desconeixen les causes exactes de la mort dels animals al no tenir resultats de les autòpsies, però un veterinari que va tractar un dels gats abans que va morir va veure clars indicis d’intoxicació per medicaments.

Molts d’estos felins estaven esterilitzats i fins i tot alguns ja tenien una família que els acollira, ja que els voluntaris realitzen un seguiment i els alimenten de manera altruista. Així que veure com cada dia apareixen nous gats enverinats “ens destrossa, ja que ningú està fent res per salvar-los. Es nota molt que ha disminuït el nombre de gats que hi ha en la zona i no sabem quant temps durarà això”, lamenta una de les voluntàries d’esta colònia que va arribar a tenir més de 120 animals.

Tant les persones que s’encarreguen d’alimentar als gats com el Refugi Els Àngels han denunciat públicament esta matança i han sol·licitat a l’Ajuntament de Sueca que oficialitze esta colònia com s’ha fet amb altres a la ciutat.

Conveni CER

I és que si les colònies formen part del conveni CER (Captura, Esterilització i Retorn) de l’Ajuntament compten amb protecció i ajuda per a evitar que se’ls ataque com està passant amb esta en Les Palmeres. Precisament el consistori va posar en marxa en 2021 un programa per a garantir el benestar animal amb cursos i protocols de rescat.

Més llegits