Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciEsportsEsportistes olímpics entrenen en Sueca

Esportistes olímpics entrenen en Sueca

La selecció nacional noruega de piragüisme i esportistes procedents d’Hongria trien Sueca per a preparar-se per a les Olimpíades de 2024 a París

L’assut de Sueca ha sigut el lloc triat per la selecció noruega de piragüisme per a realitzar els seus entrenaments en estos mesos d’hivern. Tot això ha sigut possible gràcies a les bones relacions que manté el Club de Piragüisme Sueca amb altres clubs a nivell nacional, i fins i tot internacional, que han propiciat este tipus de col·laboracions amb esportistes estrangers que venen a la nostra ciutat atrets per un clima més favorable i per les bones condicions del riu per a la pràctica d’este esport.

El Pavelló Cobert és el lloc on entrenen al gimnàs. AJ. DE SUECA

El president i entrenador del Club Piragüisme Sueca, Vicent Tortajada, va explicar que les excel·lents condicions del riu que tenim a Sueca per a la pràctica d’este esport i el contacte fluid amb altres clubs han propiciat la visita d’esportistes estrangers. “Ells venen encantats, i per a nosaltres és un orgull la presència d’un equip nacional per tot el que estem aprenent d’ells dia a dia. Som l’enveja d’altres clubs locals per la qualitat de la gent que està entrenant amb nosaltres, esportistes que es preparen per a les Olimpíades de 2024 a París. Estem molt agraïts a ells i a l’Ajuntament perquè ens recolza en tot”. 

El seleccionador noruec, Ispas Octavian, es va mostrar també encantat amb les atencions rebudes a l’Ajuntament. En un perfecte castellà, va assenyalar que era la primera vegada que visitaven Sueca, “vam parlar amb el seleccionador nacional d’Espanya perquè ens ajudara a trobar un lloc on poder entrenar, i ell em va posar en contacte amb el president del Club Piragüisme Sueca. Vaig vindre per a veure el lloc i em va agradar molt pel clima i per les condicions del riu, ja que disposem de molt d’espai per a entrenar”. La visita de la selecció noruega de piragüisme es prolongarà fins al 5 d’abril.

Els esportistes van rebre un detall de benvinguda. AJ. DE SUECA

L’Ajuntament de Sueca, a través de les regidories de Protocol i Esport, va voler tindre un detall amb ells oferint-los un acte de benvinguda en el saló de plens, al qual van assistir l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la regidora de Protocol i Esport, Celia Beltrán; i altres membres de la corporació; els i les membres de la selecció nacional noruega de piragüisme i una representació també de piragüistes procedents d’Hongria; tots ells acompanyats pel president i entrenador del Club Piragüisme Sueca, Vicent Tortajada; i els esportistes suecans, Elena Pérez i Javier Nieves. 

“Per a nosaltres és molt important comptar amb la presència d’estos esportistes d’elit, que ens visiten gràcies a les bones relacions que manté el Club Piragüisme Sueca amb altres clubs. Durant la seua estada, es converteixen en uns membres més del club suecà, una cosa molt enriquidora per als nostres esportistes també. Per això, hem cregut convenient oferir-los esta rebuda, perquè coneguen l’Ajuntament i un poc més de la nostra ciutat i, per això, els convidarem a dinar també perquè proven l’autèntica recepta de la paella del nostre Concurs Internacional”, va explicar la regidora de Protocol i Esport, Celia Beltrán. L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, es va mostrar també molt satisfet amb la visita, “estem molt contents que esportistes d’este nivell hagen triat Sueca per als seus entrenaments, la qual cosa demostra el reconeixement que té la nostra ciutat dins d’este esport. I tot això és obra també del gran treball que realitza el Club Piragüisme Sueca, al qual l’Ajuntament ve prestant tot el seu suport, a l’igual que a qualsevol disciplina esportiva que tinga presència a la nostra ciutat”. 

La recepció va concloure amb una fotografia conjunta. Després, van dinar tots al restaurant El Niu. AJ. DE SUECA

Més llegits