IniciSUECAEs desconeix l’horari del consultori de Les Palmeres

Es desconeix l’horari del consultori de Les Palmeres

El sindicat CSIF sol·licita també més personal

Amb l’arribada de l’estiu torna a proliferar una de les polèmiques dels últims anys: la reobertura dels consultoris costaners com el de Les Palmeres. Sueca multiplica la seua població durant estos mesos en la costa i, davant la saturació que es pot provocar en els centres de salut de la zona, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) urgeix a la direcció del departament de salut de la Ribera al fet que aclarisca com reforçarà estes zones al mateix temps que lamenta que a 28 de juny encara no es coneguen quines seran les mesures.

El CSIF considera “injustificable” que, amb l’estiu ja iniciat, la direcció del departament de salut encara no haja proporcionat les dades de cobertura del pla de vacances. El sindicat recalca que la comarca de la Ribera, amb platges tan concorregudes com les de Cullera o Sueca, requereix un reforç especial de personal. El mateix succeeix a l’hospital, on augmenta la pressió assistencial en els mesos estivals.

El sindicat subratlla que esta falta d’informació provoca que els representants dels treballadors no hagen rebut comunicació, per exemple, sobre quins dies i en quin horari obriran els consultoris auxiliars de Sant Antoni i El Racó, a Cullera; o els del Mareny Blau i Les Palmeres, a Sueca. Tampoc els han traslladat si hi haurà un increment de personal en els centres del Mareny de Barraquetes o del Perelló.

La central sindical posa l’accent igualment en la importància de cobrir el servei d’Urgències i la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l’hospital amb la plantilla necessària. Referent a això recorda les mancances contínues de personal d’infermeria per falta de substitucions de lliurances.

CSIF explica que esta manca d’informació resulta especialment greu tenint en compte que es tracta de localitats que multipliquen els seus habitants a l’estiu. Referent a això recorda que Cullera organitza dos grans festivals, la qual cosa pot provocar que, sumat als estiuejants i visitants, supere durant estos dies les 250.000 persones.

El sindicat recalca que per a atendre esta població resulta imprescindible una dotació adequada de professionals de sanitat. En este sentit, resulta “lamentable” que estes altures no existisca informació sobre quants reforços ha contractat el departament per a cobrir el torn de vacances del seu personal i per a incrementar la dotació dels centres de salut, consultoris auxiliars i del propi hospital d’Alzira.

Més llegits