Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECAEls passos de vianants s'adapten per a les persones amb autisme

Els passos de vianants s’adapten per a les persones amb autisme

Sueca continua amb un projecte encetat fa dos anys de manera coordinada amb APASU

Para, Mira, Cotxe parat i Creua. Amb esta seqüència estan senyalitzats els pictogrames de tots els passos de vianants dels col·legis de Sueca, instal·lacions esportives i carrers més cèntrics de Sueca. Són els que tenen major circulació de persones, però en breu s’ampliaran a més llocs de la ciutat ja que l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, i arran del conveni de col·laboració amb l’Associació de Pares d’Autisme de Sueca (APASU), està procedint a la repintura de totes les sèries de pictogrames que es van situar en el seu moment en els passos de vianants, i que a causa del pas del temps necessitaven una renovació, així com a la pintura també en altres zones de la ciutat per a arribar a un major nombre de persones.

Pas de vianants amb les indicacions. AJ. DE SUECA

Sueca va ser un dels primers municipis a instal·lar-los amb l’objectiu de facilitar la comprensió sobre les precaucions que han de prendre, abans de creuar, no sols les persones amb autisme, sinó també els menors, les persones majors o aquelles de fora de Sueca que no estiguen familiaritzades amb l’idioma. 

“A causa de la gran acceptació que ha tingut el projecte, que vam implantar a la nostra ciutat fa dos anys de manera pionera, i que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme, hem procedit a la renovació de tota la pintura viària, ampliant-la, a més, a altres zones de Sueca, com ara dependències municipals, jutjats i altres zones esportives en les quals no estaven”, va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez, qui va assenyalar que, d’esta manera, es pretén ajudar també a les associacions del municipi, “que altruistament realitzen una gran labor, a complir els seus objectius, com és el cas d’estos pictogrames gràcies als quals les persones que els utilitzen sabran fàcilment identificar les accions que han de realitzar en arribar a un pas de vianants”. 

El projecte s’està realitzant, com ja va ocórrer fa dos anys, de manera coordinada entre el departament de Trànsit de la Policia Local i l’associació APASU, qui presta el seu assessorament sobre els llocs en els quals serà més òptima la instal·lació dels pictogrames. “Entre tots aconseguirem que Sueca siga una ciutat més segura i accessible. La Policia Local, una vegada més, ha mostrat la seua absoluta col·laboració amb la ciutadania i amb les associacions del municipi”, en paraules de Carlos Ramírez

Més llegits