IniciSUECAEls advocats de Sueca també es planten i demanen resoldre els retards...

Els advocats de Sueca també es planten i demanen resoldre els retards acumulats

Els lletrats es queixen, entre altres coses, de la incertesa provocada per l’actual vaga, que fa que fins que no s’arriba al jutjat “no se sap si la vista se celebrarà”

Una trentena d’advocats dels col·legis professionals d’Alzira i Sueca es van concentrar, el passat 28 de juny, a les portes dels jutjats per a reclamar un pacte d’estat que permeta reactivar de manera immediata el servei públic de justícia i mesures urgents per a resoldre els “inadmissibles retards ja acumulats” després de la vaga dels Lletrats de l’Administració de Justícia (LAJ) i actualment de la resta de funcionaris, que han obligat a suspendre centenars de vistes. “No podem esperar un any al fet que comence a celebrar-se un juí, no dic ja la sentència, són terminis que no són raonables”, van proclamar en la manifestació celebrada a Sueca, on els participants van eixir al carrer amb la toga per a dotar de major solemnitat a la protesta. Allí es va llegir un manifest en el qual es va reclamar als partits majoritaris, a les portes de les eleccions generals del 23-J, un pacte d’estat que permeta crear “un servei públic, efectiu i de qualitat” durant la pròxima legislatura.

El degà del col·legi de Sueca, Jesús Muñoz, havia denunciat la incertesa que genera l’actual vaga, ja que fins que no s’arriba al jutjat no se sap si la vista que hi havia assenyalada se celebrarà o no.

Els advocats explicaren que les vagues dels secretaris judicials primer i de la resta de funcionaris després encadenen ja quatre mesos i agreugen un problema estructural derivat d’una saturació d’agendes al qual cal sumar l’aturada provocada per la pandèmia. “Les concentracions busquen posar de manifest la situació de caos absolut que viu la justícia i que impedeix el normal funcionament d’un servei públic essencial”, incidiren, mentre assenyalaven que “la justícia està abandonada, la ministra no pren cap mesura per a solucionar estos problemes i tampoc la conselleria, que té les competències en matèria de personal, té cap pla de xoc, que és el que reclamem”.

Un pla de xoc

Els lletrats advertiren que per a solucionar el col·lapse actual no bastarà amb finalitzar la vaga, per la qual cosa incidiren en la necessitat de dissenyar un pla de xoc “per a traure tot el treball que ha estat paralitzat” que, indicaren, ha de contemplar una major assignació de personal o dels horaris de treball. “Hem tingut una aturada i no es pot pretendre que se solucione amb el mateix personal i els mateixos horaris”, assenyalaren.

El degà del col·legi d’Alzira, Agustín Ferrer, va indicar en la concentració que és molt difícil saber el nombre de judicis que s’han suspés per estes vagues, però va deixar clar que, almenys en el cas de la Ribera Alta, la de secretaris judicials va tenir una major incidència.

Més llegits