Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciEsportsElena Pérez i Vicent Tortajada, entre els millors piragüistes a Andalusia

Elena Pérez i Vicent Tortajada, entre els millors piragüistes a Andalusia

La jove suecana va confirmar el bon moment de forma que travessa i que ja la fer pujar al podi fa uns dies a Algemesí

Els palistes Elena Pérez (en cadet A K-1) i Vicent Tortajada (en sènior K-1) van rendir a gran nivell en el Campionat Andalús de 3.000 metres, disputat en la llacuna de Melendo, en Lebrija (Sevilla). Com fan des de fa dos anys, des que disputen la temporada de competicions andalusa, es van col·locar entre els primers en la primera competició de 2023 en terres andaluses.

La jove palista suecana, de 16 anys, va confirmar la seua bona actuació la primera prova de la Lliga d’Hivern autonòmica (Algemesí) i va rendir a un gran nivell des de l’eixida. De seguida es va col·locar en el grup capdavanter, al costat de les dues favorites, Manuela Espinosa i Ángela Govantes, del Círculo de Labradores de Sevilla. Pérez va aguantar fins un fort atac al qual no va poder respondre la de Sueca, que es va quedar comandant el segon grup. En meta, va marcar un temps de 16.20, a trenta segons de la guanyadora. El seu entrenador, el mateix Tortajada, es mostrava molt satisfet: “Elena ha progressat molt en l’últim any, i ja està només un graó per sota dels seus rivals del Labradores. Si segueix a este nivell, en el Campionat d’Espanya d’Hivern pot estar entre les deu primeres”.

Vicent Tortajada. SUHECA.COM

Per part seua, el mateix Vicent Tortajada, a pesar que per edat (43 anys) és veterà B, en esta ocasió va competir en sènior K-1, i amb molt bon rendiment. Va mantenir el tipus en la sortida, molt explosiva, i, igual que la seua companya Pérez, es va mantenir en el grup de cap fins a la boia de meitat de carrera. En completar el gir, es va quedar en el grup perseguidor, que va liderar a un gran ritme, perquè no es va despenjar massa dels tres primers. Finalment, en meta va aconseguir un meritori sisé lloc, amb un temps de 14.05, a 14 segons del guanyador i a deu del bronze.

Més llegits