Dissabte, 25 març, 2023
IniciCulturaElena Casado presenta a l’Ateneu Sueco del Socorro 'Cuando se acabe el...

Elena Casado presenta a l’Ateneu Sueco del Socorro ‘Cuando se acabe el aire’

L’obra de la sueca compta amb el pròleg de Jon Sistiaga

Elena Casado amb la seua obra. SUHECA.COM

L’escriptora, poeta, divulgadora en xarxes socials, i mèdica anestesiologia Elena Casado (Sueca, 1989) va presentar, el passat dissabte 28 de gener, el seu llibre de poemes Cuando se acabe el aire, publicat per Olé Libros. Organitzat per la llibreria suecana Paper d’arròs, l’acte es va realitzar a l’Ateneu Sueco del Socorro i va comptar amb la presència del diputat al congrés i exalcalde de Sueca, Joan Baldoví. A més de la presentació, l’autora va dur a terme un concert-recital poètic, acompanyada per Enric Casado a la guitarra.

El llibre està prologat pel periodista, documentalista i escriptor Jon Sisitiaga, on diu, entre altres coses: “Este llibre conté totes les nostres consciències. Les dels quals ho vam fer bé i les dels quals ho vam fer malament. Elena, la que durant els pitjors dies de la pandèmia tenia ‘les ulleres com a fosses comunes’, va encertar a ser pessimista. Ni sortim millors ni diferents. Aquell somni d’una nova societat es va diluir de seguida. Per això, este llibre és també un homenatge a les seues companyes i companys, a totes estes persones que es reconeixeran en les seues paraules, als sanitaris i sanitàries que van barallar per salvar vides. ‘La mort i el cansament cauran sobre els aplaudiments. Una quietud densa com un sudari caurà sobre les nostres ànimes’. I tenia raó. Dels aplaudiments no queden ni els ressons”.

El prestigiós i conegut periodista Carles Francino també va apuntar sobre l’obra de’Elena Casado que li havia “agradat molt, i és molt precisa l’expressió de Jon en el pròleg de ‘Diari en versos’, perquè en cada poema porta una data i una anotació del que va ocórrer eixe dia”.

spot_img

Més llegits