IniciSUECAEl PSPV-PSOE de Dimas Vázquez guanya les eleccions municipals a Sueca

El PSPV-PSOE de Dimas Vázquez guanya les eleccions municipals a Sueca

Els socialistes necessitaran el suport de Sueca per Davant o del PP per a formar equip de govern

Les eleccions municipals del 28M ja tenen guanyador a Sueca. La ciutadania va voler premiar la gestió del PSPV-PSOE durant la legislatura 2019-2023 (amb una DANA, la pandèmia del Covid-19 i les conseqüències econòmiques derivades de la guerra d’Ucraïna) i va incrementar en les urnes el suport a Dimas Vázquez, qui pot convertir-se en el primer alcalde de Sueca que repeteix com a màxim representant del municipi durant dues legislatures consecutives si aconsegueix el suport necessari d’alguna formació. En esta equació tindrà molt a dir la formació Sueca per Davant, qui pot tindre la clau del govern municipal en obtenir tres regidors i empatar amb el Partit Popular en representació en el consistori.

Dimas Vázquez. PSPV-PSOE

La formació liderada per l’actual alcalde va passar dels 3.455 vots (6 regidors) de 2019 als 4.697 vots (8 regidors) de 2023. Eixe increment de més de 1.250 sufragis va fer que avançara a Compromís (Acord per guanyar) i es convertira en la força més votada. “És un resultat que ens fa vore que la gent ha valorat eixe esforç i eixe treball que, de vegades, ha sigut molt complicat per les situacions que hem viscut en la legislatura. Com a candidat no seria ningú sense l’equip que hem conformat des del primer al 21 de la llista. Pense que no serà cap obstacle si, a banda de formar-ne 11 en l’equip de govern, seguim oferint regidories delegades per a que participen tots els partits que han tret representació a l’Ajuntament. També dependrà del partit amb el qual conformem Junta de Govern”.

La decepció de la nit va estar a la seu de Compromís, on van vore com la candidatura encapçalada per Vicent Baldoví perdia 610 suports (4.727 vots a 4.117) i els relegava a una complicada segona posició amb 7 regidors, perdent-ne un respecte als anteriors comicis municipals. “Esperàvem un resultat millor i no estem contents, però és el que ha decidit la ciutadania. Acceptem el resultat esportivament i felicitem els guanyadors. Estarem oberts a totes les formacions que vulguen parlar amb nosaltres. Ara tot dependrà dels pactes que es puguen fer”.

Sabor agredolç també en la seu del Partit Popular després de no poder superar la barrera dels tres regidors aconseguits fa quatre anys per José Luis Ribera. La candidata popular d’estos comicis, Carolina Torres, assenyalava que estaven “molt contents perquè continuem sent la força política de dretes amb més votants. Hem incrementat els vots de 2019 i per a mi això ha sigut fantàstic. És nota la faena feta i continuem amb tres magnífics regidors. Lamentablement, hem perdut els vora 1.500 vots que han anat a parar a partits estèrils que no han entrat”. El PP va sumar finalment 2.037 vots, quasi 200 més que en 2019, on van aconseguir 1.849.

Xampany i acomiadament

L’alegria esclatava en la seu de Sueca per Davant, on augmentaven la seua representació en l’hemicicle suecà passant de dos a tres regidors. Julián Sáez encetava el xampany després de confirmar-se que la número 3, Sari Sáez, també estarà als plens i que, possiblement, siguen necessaris per a formar equip de govern. La formació independent passava dels 1.269 vots de 2019 (amb les sigles GISPM) als 1.798 vots, aconseguint la major quantitat de votants per un partit independent en unes eleccions municipals a Sueca. “Gràcies a tota eixa gent de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes pel suport que ens han donat. Som un partit humil i modest que no es pot comparar amb les grans formacions, però som un partit de Sueca i amb quatre xavos hem fet una campanya digníssima que ens ha servit per aconseguir tres regidors i representació en l’Ajuntament. Només quatre partits tindran representació i no estem contents, estem contentíssims pels resultats obtinguts”, declarava Julián Sáez.

Els altres quatre partits que no tindran representació en el consistori seran Ciudadanos (636 vots), Vox (568 vots), Contigo (556 vots) i Unió Demòcrata del Poble Valencià (93 vots). Així, dos dels actuals regidors es quedaran fora. Ni Celia Beltrán ni Carlos Ramírez van poder obtenir els sufragis necessaris per a aconseguir un regidor. La cap de llista de Ciudadanos va afirmar després del recompte que deixava la política. “Si la gent ha considerat que no ho he fet bé, i no he eixit, passe a abandonar la política”, va apuntar al seu perfil de Facebook.

Així queden els regidors després d’estes eleccions. SUHECA.COM

Més llegits