Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECAEl Partit Popular postula a Carolina Torres com a candidata a l’alcaldia...

El Partit Popular postula a Carolina Torres com a candidata a l’alcaldia per a les pròximes eleccions

La direcció provincial i regional dels populars assegura que Ribera era coneixedor que el partit “necessitava un canvi en el municipi”

El Partit Popular ha triat a Carolina Torres, tècnica superior d’Integració Social, per a encapçalar la seua candidatura electoral a Sueca, segons van confirmar diverses fonts d’esta formació política.

La nova candidata agafaria el relleu del partit després de dos legislatures on la formació popular ha anat perdent pes a la localitat, encara que en la legislatura actual ha estat en el govern ocupant àrees com Agricultura, Sanitat, Política Lingüística o Urbanisme. Carolina Torres compta amb una important i extensa trajectòria en el teixit associatiu local. La seua inquietud per les necessitats socioeducatives i pel seu defensa del caràcter bàsic del nucli és manifesta.

A pesar que en alguns cercles s’ha considerat la candidatura de Carolina Torres com una autèntica sorpresa que deixa en una incòmoda situació a les cares més visibles del partit en els últims anys, la direcció provincial del PP la defineix com “la persona que més s’ajusta el perfil que buscava la direcció regional”. En breu es convertirà oficialment en la candidata que aspirarà en nom del PP a l’alcaldia de Sueca.

Carolina Torres.

Cal recordar que Carolina Torres va ser designada este passat estiu secretària del partit després que l’executiva provincial elegira a José Luís Ribera, actual portaveu i últim candidat popular a l’alcaldia, com a president de la gestora del PP a Sueca. També cal tindre present que en les últimes eleccions municipals, Torres va donar suport a Ribera i va formar part de la llista del PP, concretament es va posicionar en el número 5.

Durant l’última setmana, el president del PP a la província de València, Vicent Mompó, va indicar que Ribera era coneixedor que el partit “necessitava un canvi en el municipi”.

L’actual president local i portaveu municipal, José Luis Ribera, va decidir inicialment acceptar la proposta que li plantejava el partit, per a més tard anunciar que ni ell ni l’agrupació local del PP estaven disposats a acceptar esta intromissió “perquè als suecans les imposicions a dit mai els han agradat”, segons van avançar a Levante-EMV.

La direcció provincial i regional del PP assegura en este sentit que el full de ruta es mantindrà “coste el que coste”, segons van alertar portaveus autoritzats del partit. “Ribera coneix des de fa temps els plans dissenyats pel PP i també sabia que havia arribat el moment de fer-los públics. Per tant, ningú pot sentir-se enganyat: la nostra candidata és i serà Carolina Torres”, van sentenciar.

La coordinadora a la Ribera Baixa, Estefanía Requeni, indica que la designació de Torres s’ha fet sense comptar amb l’executiva

El nomenament de Carolina Torres com a candidata del Partit Popular a l’alcaldia de Sueca en les municipals de pròxim mes de maig ha generat controvèrsies en l’agrupació i, al rebuig anunciat la setmana passada per la gestora local, que lidera el regidor que es postulava com a cap de llista, José Luis Ribera, han anat sumant-se veus de la direcció comarcal.

La coordinadora del PP de la Ribera Baixa, Estefanía Requeni, va expressar el seu suport a José Luis Ribera, amb qui comparteix equip en el consistori suecà. Fonts de la gestora, per part seua, assenyalen que davant la incertesa que ha generat esta situació no s’han donat cap treva durant les festes nadalenques i continuen treballant com ho veien fent fins ara. Altres fonts del partit assenyalen que la situació està generant fins i tot enfrontaments entre alguns dels afiliats.

José Luis Ribera, amb Carlos Mazón.

Si bé la direcció del PP comarcal no ha reaccionat oficialment al nomenament de Torres com a candidata a Sueca, la coordinadora comarcal i regidor popular de l’Ajuntament de Sueca, Estefanía Requeni, va recordar que “des de la provincial ens van demanar un informe dels possibles candidats de la comarca i inicialment es plantejava com a candidat idoni per a Sueca la figura de José Luis Ribera, sense que fins al moment ens hagen comunicat cap resolució respecte a l’elecció de Carolina Torres com a candidata, desoint les recomanacions realitzades tant des de la comarcal com des de la gestora local”. Este informe elevat a la direcció provincial havia estat dut a terme per la pròpia Requeni en qualitat de coordinadora comarcal i pel secretari del PP de la Ribera Baixa i alcalde de Sollana, Vicent Codoñer.

Des de la pròpia comarcal del Partit Popular afirmen que tota l’actuació s’ha fet a esquena dels militants i de la direcció del partit a la Ribera Baixa, “sent una decisió presa exclusivament a València, sense atendre l’informe que si va plantejar des de la comarca”. En la pròpia comarcal s’ha generat un cert malestar pel fet de “que hagen estat primer els mitjans informatius els que s’hagen fet eco de la notícia i no hi haja cap confirmació als dirigents de la comarca”.

La mateixa gestora popular a Sueca assegura que continua barallant tots els escenaris possibles i treballant amb la idea posada en les eleccions municipals del 2023 amb la perspectiva de millorar els resultats de 2019 per a poder ampliar la representació del PP a l’ajuntament.

Suport a Ribera

La difusió de la notícia de l’elecció de la substituta va despertar una ona de solidaritat que va emocionar a l’actual regidor d’Agricultura. “La direcció del PP s’ha equivocat rotundament en eliminar-me. I no consentiré que es tire per terra la labor desenvolupada pels tres regidors. No em rendiré, perquè no ho faig mai”. La seua intenció és presentar-se “en un procés obert i transparent perquè els afiliats decidisquen de manera democràtica qui volen que siga el cap de llista”.

Ribera i els seus seguidors temen que la direcció del PP puga cessar-li com a president de la gestora i nomenar “algun afiliat afí als seus interessos”, encara que estan disposats a donar batalla. “Nosaltres arribem a la política a servir als suecans i no a plegar-nos davant els interessos ni de València ni de persones que només busquen el seu propi interés”. Fonts de la direcció provincial assenyalaren que de cap manera busquen la confrontació, que només els inspira la necessitat “de millorar els pèssims resultats electorals recollits en 2019, quan el Partit Popular va obtenir a Sueca el pitjor resultat de la seua història” i que es “limitaran a aplicar els estatuts del partit en el cas que algú se salte la normativa interna”.

Més llegits