IniciSUECAEl nou equip de govern torna a oferir competències a l’oposició

El nou equip de govern torna a oferir competències a l’oposició

Els socialistes retenen bona part de les regidories que ja tenien en la passada legislatura mentre que Julián Sáez serà primer tinent d’alcalde

El pacte de governabilitat signat entre el PSOE i el grup independent Sueca per Davant ja s’ha plasmat en un repartiment de regidories. L’acord garanteix l’estabilitat municipal en aconseguir-se la majoria absoluta entre els huit edils socialistes i els tres de la formació que lidera Julián Sáez. Els representants socialistes i de SxD concentraran bona part de les àrees de govern, encara que l’alcalde, Dimas Vázquez, va complir la seua paraula i va tornar a oferir delegacions tant a Compromís com al PP, malgrat haver quedat estos dos partits fora del pacte de govern.

Tant la primera autoritat municipal com el portaveu del grup independent compartiren la intenció d’obrir la gestió municipal a tots els grups. Al PP se li va oferir l’àrea d’Immigració mentre que per a Compromís es va reservar l’Oficina de Promoció lingüística. L’oferta de totes dues delegacions se’ls va traslladar, “verbalment i de manera informal”, segons van assegurar, encara que també estava previst enviar-la per escrit perquè respongueren afirmativament o negativament.

Cal recordar que el PP va acceptar esta fórmula durant els últims quatre anys i els seus regidors es van implicar activament en la gestió municipal mentre que Compromís va declinar l’oferiment i va centrar la seua estratègia a fiscalitzar i controlar al govern local des de l’oposició. També Julián Sáez i Noelia Benedito van acceptar, més tard, gestionar les àrees de Comunicació i Hisenda.

Set tinences d’alcaldia

L’alcalde es va reservar el departament de Recursos Humans i el Pressupost mentre que el primer tinent d’alcalde, Julián Sáez, serà el responsable del Gabinet de Comunicació, Contractació i Esports. Manoli Egea, com a segona tinenta d’alcalde, prendrà les competències d’Indústria, Comerç, Mercats i Turisme, es mantindrà al capdavant del Concurs Internacional de Paelles i gestionarà els Serveis Socials. El tercer tinent d’alcalde, Joan Carles Vázquez, torna a assumir Noves Tecnologies, Educació, Serveis Municipals Interns i Aigües i Sanejament.

La quarta tinenta d’alcalde serà la independent Noelia Benedito, que s’encarregarà de la Seguretat Ciutadana, Hisenda i Serveis Jurídics. La cinquena tinença d’alcaldia correspon a Carmen Pérez, que es farà càrrec del DIAC, Agricultura, el Consell Agrari i Urbanisme. El socialista Vladimir Micó estarà al càrrec del vedat de caça, Cultura i la Mostra Internacional de MIM. Gema Navarro (PSOE) serà la setena tinenta d’alcalde i gestionarà Protocol, Participació, Transparència, Festes i Joventut.

Àngela Marí serà la responsable d’ADL, Ocupació, Medi Ambient i Benestar Animal. Joan Josep López s’ocuparà de l’Arxiu, Patrimoni Cultural i Immobiliari, així com de Cementeri. I, finalment, la regidora de Sueca per Davant Rosario Sáez serà la responsable d’Igualtat, Sanitat, la Unitat de Prevenció Comunitària i Gent Gran (CEAM). El govern municipal va tractar d’adaptar les qualitats professionals de cada edil a la tasca que tenen encomanada.

En este sentit, l’alcalde de Sueca Dimas Vázquez, en consens amb els regidors de SxD, van tractar de trobar “un equip de treball en el qual prevaldrà per sobre de tot la capacitació de cada regidor, per la qual cosa s’han adaptat les àrees al perfil de cadascun”. L’objectiu és “continuar treballant en la línia que es va materialitzar durant l’última legislatura, en la qual s’han acabat molts projectes malgrat la pandèmia per a convertir a Sueca una ciutat més habitable i amb millors serveis públics”.

Més llegits