IniciMareny de BarraquetesEl Mareny de Barraquetes celebra les seues Festes de la Verge del...

El Mareny de Barraquetes celebra les seues Festes de la Verge del Rosari

Les celebracions, que han sigut declarades recentment d’Interés Turístic Local, estan organitzades cada any per un grup de festers i festeres del poble

El Mareny de Barraquetes va celebrar les seues  Festes de la Verge del Rosari 2023. Recentment declarats d’Interés Turístic Local, els festejos marenyers van comptar amb una variada programació on els nou festers i festeres d’enguany van centrar bona part del protagonisme. Durant els sis dies que van durar les celebracions va haver-hi temps per a tot: esport, paelles, disfresses, música, processons i, per descomptat, les carrosses. Esta atracció sol coincidir en algun dels dies més assenyalats de la primera Pasqua, fent que la presència de turistes als carrers de la població es multiplique. Enguany no va ser una excepció i centenars de persones es deixaren caure pel Mareny de Barraquetes per a comprovar de primera mà l’art únic que vist cadascuna d’estes construccions a base de paperets de colors. Com ve sent habitual, els van incloure en el seu programa també els campionats de truc i parxís al Casino, els de futbet i frontenis al Poliesportiu Municipal i els premis a les millors disfresses individuals i col·lectives de la nit del Diumenge de Pasqua. Com a novetat, es va celebrar el I Concurs de ‘tortilla’ al carrer l’Alter. 

El dimarts 11 d’abril, dia de la Festa Major, festers i festeres van passejar pel poble acompanyats de la patrona, la Verge del Roser, abans de conéixer de la veu del rector marenyer, Cristóbal Castells, quins seran els joves que es faran càrrec dels festejos de 2024. Després es va disparar un castell de focs artificials.

Dia de les Paelles

El dimecres 12 va tornar la festa més divertida amb el tren faller i la música de la xaranga 442. Prèviament, les paelles al Prado van escalfar l’ambient. 

L’últim dia de festes, el dijous 13, va ser el Dia del Poble. Un parc infantil per als menuts, un dinar popular i una xocolatada ja per la vesprada amb l’actuació del còmic Arnau Soler, van tancar una festivitat on el bon ambient es va sentir en tot moment.

Més llegits