IniciSUECAEl Dia de l’Orgull LGTBIQ+ comptarà amb una variada oferta d’activitats

El Dia de l’Orgull LGTBIQ+ comptarà amb una variada oferta d’activitats

Gema Navarro: “El nostre objectiu és dotar d’una major visibilitat entre la ciutadania a este dia que té un caràcter reivindicatiu”

L’Ajuntament de Sueca, a través de les regidories de Joventut i Polítiques d’Igualtat, i amb la col·laboració de l’associació Cor de Prisma, ha organitzat una sèrie d’activitats sota el lema ‘Mira’m amb Orgul’ per a commemorar el pròxim 28 de juny el Dia de l’Orgull LGTBIQ+. “De nou enguany, i amb la col·laboració de les associacions Cor de Prisma i Arrima’t, el nostre objectiu amb esta programació és dotar d’una major visibilitat entre la ciutadania a este dia que té un caràcter reivindicatiu perquè la societat s’implique un poc més en les accions de lluita contra la LGTBIfobia”, va assenyalar la regidora de Joventut i Igualtat en funcions, Gema Navarro, qui va voler convidar a la ciutadania a participar en tots els actes proposats amb motiu d’este dia. 

El programa d’actes s’iniciarà el dimarts 20 de juny, a les 12 hores, amb una globotada infantil i tallers lúdics en la plaça de l’Ajuntament als quals està convidat l’alumnat de Primària dels centres educatius del municipi. A les 20 hores, es realitzarà l’encesa de la il·luminació i la col·locació d’una pancarta de l’Orgull en la façana de la Casa Santa María. El divendres 23 de juny, a les 12 hores, es procedirà a la lectura del manifest pel Dia de l’Orgull amb micròfon obert a la ciutadania. Eixe mateix dia, des de les 00.00 fins a les 03.00 hores, l’Ajuntament instal·larà un Punt Iris per la celebració de Sant Joan a la platja de les Palmeres. 

El dilluns 26 de juny, a les 19.30 hores, tindrà lloc el lliurament de premis del I Concurs de Cartells de temàtica LGTBIQ+ i la inauguració de tots els treballs presentats al certamen, a la Biblioteca Pública. La mostra podrà contemplar-se fins al 12 de juliol. 

Concurs d’Aparadors

D’altra banda, des del mateix dilluns 26 de juny i fins al 9 de juliol, se celebrarà la segona edició de l’Exposició-Concurs d’Aparadors amb temàtica LGTBIQ+ per al comerç local, activitat que compta amb la col·laboració de l’associació Arrima’t. Els premis consistiran en targetes regal per a consumir en els comerços participants, de 700 euros per al primer, 400 euros per al segon i 300 euros per al tercer. “Des de l’associació de comerç local, sempre hem col·laborat amb tots els sectors de la població i amb totes les regidories. En el cas de la d’Igualtat, hem col·laborat en diverses ocasions en altres programes que s’han dut a terme. En sta ocasió, l’objectiu és el de donar encara més visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+”, va assenyalar el president d’Arrima’t, Tony Landete

El dijous 29 de juny, a les 20 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s’oferirà la representació teatral amb el títol No más besos, amb Lara Dibildos i Míriam Vázquez. Finalment, el dissabte 8 de juliol, a les 23.30 hores, al carrer Riu Segura de les Palmeres, se celebrarà la II Gala de l’Orgull LGTBIQ+, amb les actuacions de Dita The Vain, Morfina, La Burra i Pamela. En finalitzar, s’oferirà una discomòbil fins a les 3 de la matinada.

Més llegits