IniciSUECAEl CSI de Sueca llueix ja la imatge de la doctora Carmen...

El CSI de Sueca llueix ja la imatge de la doctora Carmen Piera Cebrià

El Centre de Salut Integrat de Sueca, que portarà per nom ‘Doctora Carmen Piera Cebrià’, llueix ja la imatge de la reconeguda oftalmòloga en la seua façana principal. L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura, va organitzar un acte simbòlic per a oficialitzar i fer públic el canvi de nom, així com per a procedir al descobriment de la imatge de la doctora en la façana d’accés principal, obra de Manola Roig Celda. 

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; el regidor de Cultura, Vladimir Micó, impulsor de la iniciativa; i una gran representació de la corporació municipal, van acudir a l’acte al qual tampoc van voler faltar el propi conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez; la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés; la presidenta del Col·legi de Metges, Mercedes Hurtado; i la gerent del departament de Salut de la Ribera, Liliana Fuster; entre altres.

“És un motiu d’orgull per a la Conselleria de Sanitat posar-li al Centre de Salut Integrat de Sueca el nom de Carmen Piera, la primera dona oftalmòloga de la Comunitat Valenciana, la primera dona universitària de Sueca i una dona que va viure una època extraordinàriament difícil. Es va llicenciar en 1944, en plena Segona Guerra Mundial, sent l’única dona de la seua promoció, en la qual va coincidir amb Paco Gomar, un il·lustre cirurgià i traumatòleg, i amb Santiago Grisolía. Va ser una promoció extraordinària i lluitadora com a poques”, va assenyalar el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, qui va voler recordar també que Carmen Piera va dedicar tota la seua vida a l’oftalmologia dins de l’entorn de la seua ciutat i va impulsar la medicina dins de la seua família. “En realitat, el reconeixement de la ciutat, el reconeixement de la Conselleria, és al món sanitari que s’esforça en el dia a dia per tirar endavant un estat de benestar en una població. És un acte honorífic i que dignifica al personal sanitari; per tant, vull agrair també en profunditat a l’alcalde de Sueca per haver tingut este detall tan important”, en paraules del conseller. 

L’alcalde, en l’acte celebrat en el CSI Sueca. AJ. DE SUECA

Els dos fills de la doctora Piera, professionals de la medicina també, acompanyats de les seues famílies, no van poder ocultar la seua emoció durant l’acte en el qual es va exaltar la importantíssima labor d’esta dona suecana pionera, no sols en el camp de la medicina sinó també en la seua faceta més humana i social. “Per a nosaltres és un honor tindre a la doctora Piera com tot un referent entre els professionals de la Sanitat. Este acte és un reconeixement de tota la seua ciutat a la seua gran labor vocacional i a la seua humanitat. Nosaltres no podíem sinó recolzar completament esta iniciativa que reconeix el mèrit d’una grandíssima professional dona que va viure en una època molt difícil per a la visibilitat de les dones. Com a Ajuntament, estem molt satisfets de poder fer este pas més i de poder compartir-lo amb els seus familiars”, va expressar l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui va mostrar també la seua satisfacció per les obres que, en breu, es realitzaran en el Centre de Salut, “en poc temps, la nostra ciutadania podrà disposar d’unes instal·lacions renovades i ampliades. Una vegada es finalitzen, la imatge de la doctora presidirà definitivament l’entrada principal al Centre de Salut, així com el rètol amb el seu nom”.

Més llegits