IniciSUECAEl Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca presenta la seua 62...

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca presenta la seua 62 edició

Des del consistori esperen que este certamen continue sent “un gran referent gastronòmic a nivell mundial”

La Muntanyeta dels Sants va ser de nou l’escenari triat per a presentar oficialment la 62 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que se celebrarà el 10 de setembre al parc de l’Estació.

El certamen gastronòmic de la nostra ciutat, el més antic de quants se celebren a Espanya, tornarà a comptar amb una àmplia representació dels millors cuiners vinguts de diferents llocs de la Comunitat Valenciana, Espanya i la resta del món. Precisament, l’extraordinària professionalitat de tots ells, així com la que demostra el nostre certamen, reconegut internacionalment, any rere any, han sigut el motiu triat enguany per a protagonitzar el disseny del cartell de la 62 edició. 

Per a la presentació, a l’igual que en els últims anys, es va crear un bodegó  típic valencià amb el qual es pretenia fer un “guiño” al logo oficial del Concurs el qual posa en èmfasi la internacionalització del certamen i el protagonisme de Sueca com a lloc de reunió, tots els anys, dels millors cuiners. 

En la roda de premsa de presentació, van intervindre l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la regidora responsable de Turisme i del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea; el director del certamen, Tony Landete; el coordinador gastronòmic del concurs, Adolfo Cuquerella; i el president del Gremi d’Hostaleria, Salvador Ortega. L’acte va comptar amb l’assistència del director general de Desenvolupament Rural, David Torres; i el director del CdT de València, Javier Solsona, que ha acudit també en representació del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. 

Des de l’Ajuntament de Sueca, estem treballant de valent i sense escatimar esforços, perquè esta nova edició siga encara més especial. Perquè així li ho devem als nostres avantpassats que amb tant d’amor i respecte van cuidar esta recepta i el seu Concurs perquè arribara als nostres dies convertit en un gran referent gastronòmic a nivell mundial”, va assenyalar l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui va voler fer referència també al gran nombre d’empreses patrocinadores amb què compta el certamen, moltes d’elles locals, “que ens han mostrat el seu suport per a fer nostre Concurs més gran, si cap. Moltes gràcies a totes”. 

Així mateix, va assenyalar que, “com a alcalde, a final ja de la legislatura, ha sigut un honor haver pogut presentar les últimes edicions del Concurs. Estic convençut que, el pròxim 10 de setembre, Sueca tornarà a convertir-se en el millor referent a nivell mundial d’allò de què ens sentim tan orgullosos: la nostra cultura, les nostres tradicions i la nostra paella, la de Sueca”. 

La regidora responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea, va iniciar la seua intervenció agraint a totes les persones que han treballat per a fer possible este acte, així com al director i coordinador gastronòmic; els mitjans de comunicació; el Gremi d’Hostaleria, encarregat de l’organització i preparació del dinar servit durant i després de la presentació; i els patrocinadors, “perquè cada vegada són més les empreses que volen estar al costat d’este Concurs i sense elles no podríem fer-lo créixer”.

Manoli Egea va explicar el disseny del cartell triat enguany, creat per Socarrat Studio, “a través del qual s’ha volgut posar en valor la professionalitat del certamen i les aliances amb els patrocinadors i partners, potenciant la seua internacionalització; així com remarcar la ubicació de Sueca, capital mundial de la Paella”. Pel que respecta a les semifinals nacionals, la regidora va assenyalar que es continua treballant en el tema i que eixe esforç “veurà els seus fruits en 2024 perquè resulta molt laboriós però, el més important, és que està tenint una molt bona acceptació”.

Pel que respecta a la participació internacional, Egea va indicar que ja han mostrat el seu interés per acudir a Sueca, professionals procedents de Mèxic, el Japó, Nova Zelanda, el Perú i l’Argentina, entre altres. Així mateix, va assenyalar que el certamen seguirà amb el mateix format que l’any passat de 40 participants: 14 de la Comunitat Valenciana, 13 nacionals, 10 internacionals i 3 locals. També va avançar que, a la fi de maig o principis de juny, s’obriran les preinscripcions “per a tots els i les professionals que vulguen participar en esta gran família que és nostre Concurs”.

D’altra banda, Manoli Egea, va remarcar l’èxit aconseguit amb l’organització del I Concurs de Paelles Amateur, celebrat el mes de març passat, els guanyadors del qual formaran part del jurat de la 62 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Finalment, la regidora va expressar el seu desig “d’haver deixat el Concurs en el més alt, un certamen que és de tots els suecans i suecanes”, i va agrair especialment a l’alcalde, Dimas Vázquez, “tota la confiança depositada en mi i el seu suport constant en totes les meues propostes”.

Hostalers locals

Per la seua part, el director del certamen, Tony Landete, va mostrar en la seua intervenció la seua “gran il·lusió i motivació per poder dirigir i coordinar, un any més, el concurs gastronòmic més important del món en la seua 62 edició”. Landete va fer referència al bodegó que es va representar en la Muntayeta, en el qual són presents tots els productes dels patrocinadors, “i en el qual s’ha volgut destacar un element central, un calder amb un mapa mundi i un únic punt diferenciador, la nostra ciutat, on se celebra des de fa 62 anys el Concurs i on, cada any, ens preocupem més per fer arribar fins ací als millors professionals de tot el món, tots ells en un únic lloc: Sueca. Tant Adolfo com jo, el Gremi d’Hostaleria i l’Ajuntament de Sueca, tenim un objectiu molt clar: treballar intensament i fer tot el possible per aconseguir, any rere any, una millor gestió i professionalització del Concurs”. Finalment, va tindre paraules d’agraïment per al Gremi d’Hostaleria; els patrocinadors; els mitjans de comunicació; el coordinador gastronòmic Adolfo Cuquerella; la regidora responsable, Manoli Egea; i l’alcalde, Dimas Vázquez.

El president del Gremi d’Hostaleria de Sueca, Salvador Ortega, va tindre paraules d’agraïment per a l’alcalde i la regidora del Concurs, “per la confiança depositada en el Gremi per a participar en esta presentació. Tots els seus membres estem molt units i, prova d’això, és que hem elaborat braç a braç, entre tots, el menú que es degustarà a continuació”. Per la seua part, el coordinador gastronòmic del certamen, Adolfo Cuquerella, va agrair la confiança depositada en ell i va mostrar la seua il·lusió per tornar a participar en la pròxima edició. 

A més de l’extensíssima representació de mitjans de comunicació que van acudir a la cita, l’acte va comptar, a l’igual que en els últims tres anys, amb la presència de les Falleres Majors de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, Clara Boix i Aitana Adsuar, així com de la secretària de la Junta Local Fallera, Lorena Sendra, convidats per l’alcalde de la ciutat i la regidora responsable del certamen. 

Prèviament a la presentació de la 62 edició del Concurs, va tindre lloc la signatura de convenis amb els patrocinadors del certamen, en la cuina típica valenciana del segle XVIII que es conserva en l’edifici de l’ermita de la Muntanyeta dels Sants.

Més llegits