Divendres, 31 març, 2023
IniciSUECAEl Centre de Salut de Sueca disposarà de quiròfan per a cirurgia...

El Centre de Salut de Sueca disposarà de quiròfan per a cirurgia menor i mamògraf

La Conselleria de Sanitat invertirà 1,7 milions d’euros en la reforma i ampliació del CSI Sueca

El conseller de Sanitat i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat este matí el CSI Sueca per tal d’anunciar la reforma i ampliació d’este centre prevista per als pròxims mesos i que comptarà amb una inversió d’1,7 milions d’euros.

El projecte preveu dotar al centre d’una sala de cirurgia menor, amb un quiròfan per a unes certes patologies, i d’una sala de mamografia amb tomosíntesi. Això permetrà reduir els temps d’espera i evitarà desplaçaments fins a l’Hospital Universitari de la Ribera.

El nou quiròfan permetrà escometre procediments quirúrgics i intervencions senzilles, que requereixen anestèsia local i que tenen poc risc de complicacions postquirúrgiques.

Este quiròfan estarà situat en la segona planta del centre sanitari, en l’espai que ocupa actualment el gimnàs de rehabilitació, que, tal com contempla el projecte de reforma, es reubicarà en la planta baixa de l’antic centre d’especialitats, amb la finalitat de millorar l’accés dels pacients que requerisquen tractaments fisioterapèutics i, especialment, d’aquells que tenen patologies que limiten la seua deambulació.

La visita també ha servit per a exposar els plànols de la reforma. CONSELLERIA

Cal destacar que este gimnàs ofereix servei als habitants de la ciutat de Sueca i de la seua zona bàsica de salut, que comprén els municipis de Polinyà de Xúquer, Benicull, Fortaleny i Riola i les entitats locals del Perelló i El Mareny.

Per altra banda, també en la segona planta, s’habilitarà una sala de mamografia, que inclourà una cabina de preparació de la pacient i que albergarà un avançat mamògraf amb tomosíntesi i amb guia de biòpsia.

Així mateix, el projecte de reforma contempla habilitar 16 noves consultes mèdiques, 8 per a Medicina de Família i Infermeria i 8 per a diferents especialitats mèdiques.

Segons ha destacat el conseller Mínguez, “esta reforma i ampliació convertirà al de Sueca en un centre assistencial de major envergadura, tal com necessita la ciutat i la resta del Departament de Salut de la Ribera”.

Actuacions de millora des de 2018

La reforma i ampliació del CSI Sueca se suma a altres actuacions de millora que la Conselleria de Sanitat ha dut a terme en el centre des de 2018 i entre les quals destaquen la posada en marxa d’una sala de radiologia digital, amb una inversió de 250.000 euros, i la construcció de 2 consultes per a atendre pacients amb coronavirus. A això se suma, igualment, l’adequació dels ascensors, un nou magatzem, la climatització i la pintura del centre sanitari.

Durant la seua visita, el conseller de Sanitat ha estat acompanyat per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, així com per la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, la directora general d’Assistència Sanitària, María Amparo García; el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaime Peris; i la directora territorial de Sanitat a València, Maite Cardona. També han acudit la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Liliana Fuster; i la resta del seu equip directiu. Per la seua part, en el Centre de Salut els esperaven els coordinadors Mèdic, José Alfredo Franco, i d’Infermeria, José Pascual Ribera; i una gran representació de la corporació municipal.

Prèviament a la visita al Centre de Salut, el conseller ha visitat l’Ajuntament on ha signat en el Llibre d’Or de la ciutat.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha mostrat la seua satisfacció i agraïment per la visita del conseller i altres càrrecs de la Conselleria, “per a anunciar l’ampliació i millora del nostre Centre de Salut. Quan vam començar la legislatura i, especialment arran de la pandèmia, vam veure la necessitat d’ampliar els serveis a la ciutadania i així ho vam plantejar a la Conselleria. He estat en contacte des de l’inici, de manera contínua, amb la secretària autonòmica per a fer el seguiment de com anava el projecte que afectava la nostra ciutat. Al principi, tenia un volum més reduït però, a força d’insistir, hem aconseguit ampliar-lo amb un miniquiròfan i el servei de mamografia, una de les meues principals peticions. En un any, podrem tindre ací a Sueca tots estos nous serveis per a millorar la qualitat de vida de la nostra ciutadania”. 

4,8 milions d’euros en el Departament de Salut

Cal destacar que, tal com recullen els pressupostos de 2023, la Conselleria de Sanitat invertirà 4,8 milions d’euros enguany amb l’objectiu de millorar les infraestructures sanitàries en el Departament de Salut de la Ribera, la qual cosa suposa un 26,3% més que en 2022.

Pel que fa a les actuacions previstes, a més de la reforma del CSI Sueca, es durà a terme l’ampliació l’Hospital de la Ribera, així com l’ampliació i reforma del centre de salut d’Algemesí i la construcció dels centres de salut de Carcaixent, Corbera i Massalavés.

Més llegits