IniciSUECAEl Cementeri Municipal acull l'acte simbòlic d'inici del procés d'exhumació de la...

El Cementeri Municipal acull l’acte simbòlic d’inici del procés d’exhumació de la fossa comuna de Sueca

Es calcula que la fossa comuna de Sueca conté els cossos de 55 homes, 23 d’ells suecans

El Cementeri Municipal va acollir, este diumenge 8 de juliol, l’acte simbòlic d’inici del procés d’exhumació de la fossa comuna de Sueca, organitzat per l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de la Ribera Baixa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria responsable del Cementeri. 

En l’acte, ha sigut present una gran representació de la Corporació Municipal, entre ells el regidor responsable del Cementeri Municipal, Joan López, qui, en el seu discurs, ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones que han fet possible este moment, “l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de la Ribera Baixa i tots vosaltres, que hui sou ací, fent el vostre homenatge personal als, possiblement, més de 55 homes que un dia entre el 17 de maig i el 20 de juliol de l’any 1939 van ser afusellats i han romàs en este mateix lloc del Cementeri de Sueca que ara convertirem en un símbol de pau, llibertat, democràcia i justícia”. 

Es calcula que la fossa comuna del cementeri de Sueca conté els cossos de 55 homes, 23 d’ells suecans, però també de poblacions com ara el Perelló, Cullera, Tavernes, Gandia, Oliva, Xeraco, Carcaixent, Almussafes i Riola. “84 anys després, ha arribat el moment de reparar la memòria d’estes persones i oferir-los una sepultura digna. Serà voluntat de les seues famílies el destí dels seus sers estimats, i la institució a la qual represente posarà tots els mitjans per a complir-la”, va assenyalar Joan López
Des de l’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de la Ribera Baixa, van assenyalar que “continuem treballant per a dignificar als nostres familiars assassinats innocentment pel franquisme, tots ells morts per defensar la llibertat, la democràcia i un govern legítim elegit pel poble en les urnes. Nosaltres seguim amb la nostra labor que és buscar a més famílies i donar-los veu, una veu que durant estos anys no han pogut tindre. Esperem continuar adherint a més famílies i que estes recuperen al seu familiar. Memòria, Justícia i Reparació”.

Més llegits