Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECAEl 8M uneix a Sueca

El 8M uneix a Sueca

Sueca celebra el Dia Internacional de la Dona amb una gran participació de diferents col·lectius de la ciutat

Sueca va celebrar, el matí del 8 de març, l’acte central dins de la programació prevista per a commemorar el Dia Internacional de la Dona. A les 11 hores, al parc de l’Estació, es va realitzar una concentració en la qual va participar una nombrosíssima representació de la ciutadania, encapçalada per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la regidora d’Igualtat, Gema Navarro; i diversos membres de l’equip de govern i regidors amb delegació. Des d’allí, s’han desplaçat per diferents carrers del municipi, acompanyats per la música d’una xaranga i amb pancartes en favor d’este dia, fins al carrer Sant Cristófol, on pot contemplar-se durant estos dies l’exposició Paraigües Morats

La manifestació al seu pas pel carrer Sant Cristòfol. AJ. DE SUECA

Finalment, els i les participants en la marxa, (entre ells representants de diferents col·lectius, com ara el Centre Integral de Majors, l’Associació Pense Pensions Dignes, l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Sueca (AFASU), la Fundació SASM, l’Associació de Familiars de Persones amb Malaltia Mental (AFEM RB) , l’Associació Local Contra el Càncer, l’Associació de Malalts de Càncer (ADOPS), la Junta Local Fallera i alumnat dels col·legis Luis Vives i Mª Auxiliadora) van acudir a la plaça de l’Ajuntament per a la lectura del manifest amb micròfon obert a tota la ciutadania. 

Moment dels parlaments a la plaça de l’Ajuntament. AJ. DE SUECA

En primer lloc, va prendre la paraula la regidora d’Igualtat, Gema Navarro, qui, en la seua intervenció, va donar lectura a la moció del Dia Internacional de la Dona aprovada en l’última sessió plenària a proposta de tota la corporació municipal. En l’apartat d’acords, l’Ajuntament de Sueca es compromet, entre altres accions, “a elaborar polítiques d’igualtat de caràcter intersectorial i transversal, dotar-les pressupostàriament i avaluar i fer el seguiment dels acords presos en matèria d’igualtat. També a continuar desenvolupant, implantant i avaluant els diversos Plans d’Igualtat aprovats en el Ple de l’Ajuntament (Pla d’Igualtat de la Ciutadania, Pla d’Igualtat intern amb el seu Protocol contra l’assetjament sexual i per raó de gènere en l’àmbit laboral) i continuar oferint els serveis que d’ells es deriven (orientació, Punts Violeta, tallers i xarrades dirigides a tots els públics, servei d’atenció a dones víctimes de violència de gènere, etc.)”. 

Després de la regidora, van prendre la paraula, Amparo Matoses, de l’associació Pense Pensions, qui va llegir el manifest de la coordinadora estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE); la fallera major de Sueca, Clara Boix; Rosa Sanz, en representació de l’associació ADOPS; Tania Pariente, usuària de la Fundació SASM; Mª Jesús Coves, coordinadora de l’associació AFASU; i Gloria Melero i Marta Navarro, de l’associació AFEM RB. Els actes en commemoració del Dia Internacional de la Dona continuaren a la vesprada, a l’esplanada del Casal Jove, amb la realització d’una pintada amb motiu del 8M, una activitat oberta a tot el públic. Este dijous 9 de març, a les 19 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s’oferirà la projecció cinematogràfica de la pel·lícula Ama, que tracta sobre la maternitat en circumstàncies de vulnerabilitat. I el divendres 24, a les 13 hores, en el saló de plens de l’Ajuntament, se celebrarà un acte de reconeixement amb el lliurament del Distintiu en Igualtat a entitats, associacions i empreses de Sueca que tinguen un Pla d’Igualtat i/o formació en igualtat i contra la violència de gènere. Finalment, per al dissabte 29 d’abril, en les pistes d’Skate, s’ha programat l’activitat Skate Women’s Day, que oferirà durant tot el dia activitats esportives.

Més llegits