Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECADaniel Matoses rep l’Alta Distinció de la Generalitat dels Premis 9 d’Octubre

Daniel Matoses rep l’Alta Distinció de la Generalitat dels Premis 9 d’Octubre

El suecà Daniel Matoses va rebre l’Alta Distinció de la Generalitat dels Premis 9 d’Octubre a les treballadores i treballadors dels serveis públics de la Generalitat i, en concret, als representants sindicals. El president de CSIF Comunitat Valenciana va compartir este guardó amb els representants sindicals Luis Lozano (UGT), Juan Cruz (CCOO) i Vicent Mauri (STEPV).

Així mateix, el Consell va atorgar l’Alta Distinció al poble d’Ucraïna com a símbol de la resistència i mostra de suport a la legalitat internacional, segons va informar la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Ple del Consell.

De la mateixa manera, reberen les Distincions la historiadora Ofelia Vila; la dissenyadora Dolores Cortés; l’advocada Ascensión Xirivella i els periodistes que han contribuït al desenvolupament d’uns mitjans de comunicació al servei d’una societat lliure i democràtica: Jesús Prado, Francisco Pérez Puche, Pirula Ardenius, José María Arquimbau i Vicente Hipòlit.

També es va atorgar la Distinció de la Generalitat a l’Hèrcules Club de Futbol, al Club Esportiu de Castelló i a l’Elx Club de Futbol, coincidint amb el centenari del seu naixement. Per part seua, el premi Ambaixador de la Comunitat Valenciana va ser per a l’àrbitre de futbol Antonio Miguel Mateu Lahoz, pel seu destacat paper en l’àmbit esportiu nacional i internacional en ser considerat com un dels millors àrbitres d’Espanya i Europa.

Així mateix, el Premi de les Lletres Valencianes va recaure en l’escriptor Juan José Millás en reconeixement a la seua àmplia obra literària traduïda a més de 25 idiomes.

Més llegits