IniciEl PerellóCostes aporta 10.000 tones d’arena per a pal·liar l’erosió a la platja...

Costes aporta 10.000 tones d’arena per a pal·liar l’erosió a la platja del Perelló

L’ajuntament d’esta entitat local menor i la del Mareny de Barraquetes continuen lluitant per una solució que siga a llarg termini

Les platges del Perelló han començat a rebre des d’esta mateixa setmana una important aportació d’arena per a intentar pal·liar els danys produïts pels diferents temporals soferts en els últims mesos. Esta aportació es realitzarà durant les dos o tres pròximes setmanes i, segons fonts municipals, Costes ha comunicat a l’ajuntament “que es realitzaran aportacions d’entre 9.000 i 10.000 tones d’arena”.

Les mateixes fonts assenyalen que “les platges es mantindran obertes durant els caps de setmana exceptuant algunes zones que s’abalisaran, depenent de l’estat en el qual es trobe l’aportació d’arena”.

Treballs en la costa. Aj. El Perelló

Els treballs s’estan realitzant des de la demarcació de Costes i, encara que la seua durada està prevista per a tres setmanes, “dependrà de diversos factors que la mateixa es puga escurçar o allargar depenent del ritme que es puga mantenir”. El Perelló va sol·licitar este transvasament d’arena després de la pèrdua d’una àrea de 200 metres de platja a conseqüència dels temporals de pluja. Tant la Delegació del Govern com la Demarcació de Costes continuen considerant “necessari” el transvasament d’arena sol·licitat pel Perelló.

Problema major

L’entitat local menor sempre ha manifestat que les aportacions d’arena només són uns pegats per a un problema de major importància per al que busca una àmplia solució. L’últim transvasament que han rebut estes platges fou el mes de setembre passat i va quedar demostrat que tampoc era una solució.

L’Ajuntament del Perelló, juntament amb el del Mareny de Barraquetes, es va manifestar a Madrid el mes de gener passat per a sol·licitar solucions clares a la greu problemàtica que es viu en la costa valenciana amb l’arribada dels temporals d’hivern.

Cada vegada són més les associacions que s’uneixen per a lluitar pels interessos de la costa mediterrània, que ve sofrint tots els hiverns greus problemes a causa dels forts temporals que estem sofrint en les últimes dècades.

Més llegits