Dilluns, 29 maig, 2023
IniciSUECACompromís presenta candidatura i programa en un acte multitudinari

Compromís presenta candidatura i programa en un acte multitudinari

Vora 200 persones fan costat al partit que encapçala Vicent Baldoví a Sueca i l’exalcalde Joan Baldoví a la Generalitat Valenciana

El passat dissabte 13 de maig tingué lloc a l’esplanada del Casal Jove l’acte central de campanya de Compromís Sueca on es va presentar el programa electoral i la candidatura per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig. Vora 200 persones assistiren a una presentació en la que prengueren la paraula les 3 primeres persones de la llista, Sergi Tomàs, número 3, Pilar Moncho, número 2 i el candidat a l’alcaldia Vicent Baldoví. També intervingueren Raquel Tamarit, consellera d’Educació, Cultura i Esport, i exalcaldessa de Sueca, i el candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, qui també fou alcalde de la ciutat.

En un ambient de festa, les persones que parlaren exposaren totes les mesures que ha pres el govern del Botànic per a millorar la vida de la gent, criticaren gestió de l’actual de govern de Sueca format per PSOE, PP i C’s i explicaren les propostes que Compromís du en el seu programa electoral. En la seua presentació David Sanz i Marta Navarro, dos dels candidats més joves de la llista assenyalaren que Compromís Sueca “té un projecte transformador que no sols ens il·lusiona i encoratja a la gent que formem part de Compromís sinó que també creguem que és el projecte que Sueca i la seua gent mereix. Un projecte que posa en el centre de totes les propostes als veïns i veïnes de Sueca”. Aprofitaren l’ocasió per posar en valor la candidatura jove de Compromís i la implicació del col·lectiu en esta campanya: “Compromís som l’únic partit amb joventut activa i constituïda, amb una candidatura jove i amb un programa de propostes per millorar la situació i la vida de les i els joves de Sueca”.

Per la seua banda, els primers candidats de la llista que encapçala Vicent Baldoví van aprofitar el seu breu parlament per parlar de les polítiques que ha desenvolupat el Botànic els darrers anys i les repercussions que han tingut sobre la vida dels valencians i també dels suecans i de les suecanes. Així mateix, no es va desaprofitar l’ocasió per parlar del treball d’oposició que ha estat fent el partit més votat en 2019, amb 8 regidors, fiscalitzant l’actual govern de PSOE, PP i Cs. “No ha estat un treball fàcil perquè ens han posat molts impediments, ens han negat l’accés a la informació i han impossibilitat la nostra participació”, va declarar Pilar Moncho, número dos en la llista i actual regidora i coportaveu del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Sueca.

La consellera d’Educació, Cultura i Esports Raquel Tamarit també va estar present en l’acte on va explicar a totes les persones assistents els avanços que ha experimentat el País Valencià gràcies a les polítiques que s’han desenvolupat en conselleries encapçalades per Compromís a la Generalitat Valencianes. Entre elles va parlar de la Conselleria d’Economia de Rafa Climent, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives d’Aitana Mas o de la que ella mateixa dirigeix, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Programa “realista”

Tot seguit, el candidat a l’alcaldia de Sueca Vicent Baldoví va prendre la paraula per explicar el projecte que Compromís presenta per guanyar les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. “Tenim un programa realista, que no ven fum ni fem cap invent, s’ha confeccionat escoltant al teixit associatiu de Sueca i estem segures que millorarà la vida de suecanes i suecans i donarà l’impuls que necessita la nostra ciutat”, va declarar el candidat. I va afegir que “a més a més, comptem amb un equip preparat i renovat, que és garantia i inspira confiança en la ciutadania de Sueca i per a nosaltres això és el més important, perquè sense un equip cohesionat no és possible cap projecte”, segons Baldoví.

La presentació de la candidatura va concloure amb la intervenció de Joan Baldoví, també exalcalde de Sueca, exdiputat del Congrés dels Diputats i actualment, candidat a presidir la Generalitat Valenciana.

Propostes d’habitatge

La cap de llista de Compromís a la circumscripció de València per a les autonòmiques, Maria Josep Amigó, i el candidat a l’alcaldia de Sueca, Vicent Baldoví, van presentar les propostes en habitatge per garantir l’accés a una vivenda digna per a totes les persones que així ho desitgen, a través d’augmentar el parc de vivenda pública en venda i lloguer.

Per la seua banda, el candidat a l’alcaldia de Sueca, Vicent Baldoví, va ressaltar que a Sueca “crearem una oficina que ajude a la joventut a trobar un habitatge digne, i impulsarem la creació d’una Cooperativa Municipal d’Habitatge que faça d’intermediària entre arrendador i arrendatari per incentivar el lloguer d’habitatges buits en totes les garanties”

Més llegits