Divendres, 31 març, 2023
IniciOpinióCompromís fa parlar a un mut

Compromís fa parlar a un mut

OPINIÓ · Julián Sáez Vercher, regidor de GISPM

Julián Sáez.

No teniem cap intenció d’escriure res al respecte de la polèmica mantesa entre alguns partits polític envers les recents celebracions del 9 d’Octubre a Sueca. No obstant, després de l’article enviat per Compromís a alguns mitjans de comunicació en el que també ens aludix al GISPM, nosaltres ens veiem obligats a dir la nostra.

Ens resulta curiós i ens fa molta gràcia que, des de l’any 2019, segons qui escriu o firma els articles d’opinió de Compromís, se’ns inclou o no al GISPM en eixe ‘equip de govern’. Doncs bé xe, esta vegada tot i no obrir la boca per a res ni en l’últim Ple ni en cap moment sobre esta polèmica dels actes institucionals del 9 d’Octubre, encara hem carregat en cabàs i llegó dels amics i amigues de Compromís.

Miren, companys i companyes de l’oposició, este regidor i portaveu del GISPM no pogué assistir diumenge passat als actes per trobar-se oficiant una cerimònia matrimonial civil entre dos persones a les que estima moltíssim, molt més inclús que a Joan Fuster i als altres huit suecans i suecanes il·lustres que es troben representats a la rodona de la plaça Jaume I.

Este regidor no ha estat present enguany en els actes, però tampoc ho va estar la resta d’anys de la legislatura. Per la seua feina, quan més festa és més treball té. I sí, els 9 d’octubre sol treballar, gràcies a Déu. I no per això este regidor és menys valencià que els qui sí podeu anar a ofrenar les vostres flors i corones de llorer eixe dia. Per què ser suecà i ser valencià es demostra els 365 dies de l’any. No només el 9 d’Octubre.

Esta legislatura està plena d’exemples d’actes impulsats per diferents col·lectius de Sueca on cap dels set regidors i regidores del grup Compromís ha estat present. I ni a mi ni a la meua companya del GISPM Noelia mai se’ns ha passat pel cap tirar-ho en cara en cap article, en cap diari.

Entenem que si Compromís no ha pogut estar en els actes centrals del dia de la salut mental, del dia de l’alzheimer, del dia de l’orgull LGTBIQ+, del 8-M o del 4t aniversari de Pense Pensions Dignes, per citar-ne només alguns, és per què els seus regidors i regidores hauran estat treballant o atenent compromisos de força major en eixe moment. La seua absència mai s’haurà degut al fet de no estar a favor de les reivindicacions socials que solen fer-se eixos dies assenyalats per part d’estos col·lectius.

Per tant, i sense acritud, amics i amigues de Compromís, abans de voler clavar cullerà en la casa dels demés, feu per arreglar la vostra. Visca el 9 d’Octubre! Visca el poble valencià! I que passeu un feliç dia de la Hispanitat.

Més llegits