Divendres, 31 març, 2023
IniciSUECACompromís acusa de “restar-li protagonisme a Fuster” l’any del centenari a la...

Compromís acusa de “restar-li protagonisme a Fuster” l’any del centenari a la resta de partits

L’Ajuntament trasllada bona part del pes dels actes a la plaça Jaume I a conseqüència de la inauguració de la nova muralla

La celebració dels actes institucionals del Nou d’Octubre programats per l’Ajuntament de Sueca han protagonitzat l’última polèmica política al municipi. La formació Compromís per Sueca, en paraules del regidor Carlos Gisbert emeses en un comunicat que es pot llegir íntegre en la pròxima pàgina, considera que les diferents formacions que conformen el govern suecà actual (PSPV-PSOE, PP i Ciutadans) i el Grup dels Independets de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes (GISPM) van tractar de restar-li protagonisme a la figura de Joan Fuster.

Les danses no van faltar el Nou d’Octubre a Sueca. Foto de Leo Ferrer.

Els nacionalistes van criticar que els actes programats per a este Nou d’Octubre foren distaren dels duts a terme en els últims anys i que es traslladara bona part del pes dels esdeveniments a la plaça de Jaume I, lloc on eixe mateix dia s’inaugurava la nova muralla en honor a diversos il·lustres suecans (Antonio Puchades, el pintor Claros, Bernat i Baldoví, Virtudes Cuevas, el Mestre Serrano, María Dolores Vendrell, l’escultor Beltrán, el matemàtic Marzal i, també, Joan Fuster.

Compromís considera que el programa, justament l’Any Fuster, es convertira en un “homenatge genèric a més personatges suecans”, fent que “s’obviara l’itinerari habitual i l’ofrena floral al bust de Fuster”. Absència de partits Al mateix temps, Compromís per Sueca va censurar la conducta dels representants de Ciutadans, el Partit Popular i el GISPM per no acudir a cap dels actes oficials programats i va qualificar esta acció de “deslleialtat política”.

En este sentit, la formació dels independents va respondre, en altre comunicat que també reproduïm íntegre a continuació, que no va poder assistir en estar “oficiant un casament”. “Per la meua faena, quan més festa és més treball tinc”, assegura Julián Sáez, portaveu del GISPM. “I no per no acudir soc menys valencià que els qui sí podeu anar a ofrenar les vostres flors i corones de llorer eixe dia. Per què ser suecà i ser valencià es demostra els 365 dies de l’any. No només el 9 d’Octubre”, en paraules de Sáez.

Així, a falta de poc més de set mesos per a eleccions municipals, els partits polítics ja comencen a intentar captar als votants.

Més llegits