IniciSUECAComencen les Festes de Sueca

Comencen les Festes de Sueca

La Festera Major i la seua Cort d’Honor són presentades en la plaça de l’Ajuntament

Les Festes de Sueca 2023 ja estan en marxa. La nit del dimecres 30 d’agost es va donar tret d’eixida de manera oficial als actes programats per a enguany amb l’exaltació de la Festera Major i la seua Cort d’Honor a la plaça de l’Ajuntament. Clara Boix i les seues acompanyants van pujar a l’escenari per a demanar la participació activa dels veïns i veïnes de Sueca. La plaça va comptar amb bon ambient i una acollida càlida on desenes de persones van presenciar la presentació i el posterior castell de focs artificials. Seguidament, es va dur a terme el Tribut a Raffaella Carrà, amb el musical Eterna Raffaella fins passada la mitjanit.

Per al que queda de setmana, caldrà estar molt atents a l’oratge. Una DANA amenaça alguns dels actes, sobretot pel que fa a la nit de dissabte i a la jornada de diumenge. De fet, la Matinal Motera ja ha sigut ajornada fins a principis del mes d’octubre.

Este divendres 1 de setembre a les 21 hores, tindrà lloc la paella gegant a l’avinguda del Mestre Serrano. A les 23.30 hores serà el torn del musical Sueños, al carrer del Cronista Ribera. A la mateixa hora però en el recinte de concerts, se celebrarà el IX Espiga Rock amb les actuacions de The Garrofons, Macaco i discomòbil en valencià amb Nap & Xirivia i DJ Cristina Ferrer.

Per al dissabte 2 de setembre està programat el musical infantil Desencantada a l’esplanada del Casal Jove a les 19.30 hores. Una hora després, a les 20.30 hores, es farà la cordada a càrrec de l’Associació Cultural Amics del Coet Ribera Baixa a l’avinguda de la Ciutat de Pamplona. I per a les 23.30 hores, dos opcions: a la plaça de l’Ajuntament, actuació de l’Orquestra Mondragón; i al recinte de concerts, actuació de Henry Méndez i festa Parapa amb les actuacions de DJ Kilo i Christian Vendrell.

Diumenge, si el temps ho permet, a les 20 hores tindrà lloc la processó del Crist de l’Hospitalet, pels carrers de costum, acompanyada per la Societat Unió Musical de Sueca. En acabar, disparada de focs d’artifici.

Cotxes oficials per a les Festes Majors 2023

Per altra banda, el concessionari Renault Ginestar Alzira tornarà a cedir este any dos dels seus vehicles per al trasllat de la festera major de Sueca i la seua cort d’honor durant els festejos que celebrarà la ciutat els pròxims dies. El passat 28 d’agost va tindre lloc l’acte simbòlic de lliurament de claus, en el qual van estar presents l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la regidora de Festes, Gema Navarro; la festera major de Sueca, Clara Boix, i la seua cort d’honor; així com representants del concessionari col·laborador. 

En esta ocasió, els vehicles cedits han sigut els models Arkana híbrid i Austral microhíbrid. Tant l’alcalde com la regidora de Festes, han agraït als responsables del concessionari la col·laboració que venen prestant a l’Ajuntament des de l’any 2011. “De nou, volem agrair la implicació de la casa Renault en la celebració de les nostres Festes Majors, facilitant-nos estos vehicles oficials. Tots dos estan dotats amb les millors prestacions per a la comoditat de les nostres representants, a fi que puguen arribar puntualment a tots els actes”, va assenyalar la regidora de Festes, Gema Navarro.

Més llegits