IniciCulturaClaros, en l’exposició del Museu de la Ciutat de València

Claros, en l’exposició del Museu de la Ciutat de València

L’espai reobri amb una mostra que reflecteix la cultura valenciana de finals del XIX i principis del XX

Després d’una sèrie d’actuacions de millora realitzades en les seues instal·lacions, el Museu de la Ciutat de València ha reobert les seues portes amb l’exposició La ciutat dels artistes. Joaquín Sorolla i el Palau de les Arts i les Indústries de València, el comissari de la qual ha sigut Jaume Penalba.

En esta important mostra, amb 140 obres d’artistes de la mateixa època de Sorolla, i que pretén reflectir l’efervescència cultural valenciana de finals del segle XIX i principis del XX, Sueca és present gràcies a les magnífiques obres cedides per la família del pintor Alfredo Claros.

En concret, podran contemplar-se, al costat de la resta d’obres d’altres pintors contemporanis de Sorolla, els quadres de Claros:  Los Mozos del pozo, 1916; Esclavo ábaco, 1913; La bañista, 1914; Xicon amb carabassa, 1914; La Salomé, 1934; L’autorretrat amb barret i pipa, 1941; El aperitivo, 1927; La niña con cántaro, 1913; i Les llauraores de la Mare de Déu, 1930.

A la inauguració de l’exposició, van assistir com a convidats els familiars d’Alfredo Claros i l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez. 

L’exposició podrà visitar-se durant tot l’any 2023 (declarat Any Sorolla pel centenari de la mort del pintor), en el Museu de València, situat en el Palau del Marqués de Campo (plaça de l’Arquebisbe). Este cap de setmana, el dissabte 20 de maig excepcionalment, estarà obert el museu fins a les 12 de la nit. 

Més llegits