Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciFallesCap de setmana de premis fallers

Cap de setmana de premis fallers

La millor decoració, de la Xúquer. JLF

L’últim cap de setmana de febrer va porta a Sueca un dels esdeveniments que més persones congrega dins de la festa fallera: el Concurs de Paelles que organitza la JLF. Després de dos anys amb restriccions, el certamen va tornar, el passat dissabte 25 de febrer, a la normalitat després que l’edició passada tinguera un format reduït a l’esplanada del Casal Jove.

El recinte firal va ser novament el lloc on es van concentrar centenars de falleres i fallers per cuinar les seues paelles i viure una nova jornada de germanor, que va finalitzar amb una macrodiscomòbil.

El primer Premi de Decoració va ser per a la Falla Xúquer, 2n per a la Falla Av. d’Espanya, 3r per a la Falla del Mercat i 4t per a la Falla Via del Materal.

El Premi a la Millor Paella se’l va endur en esta ocasió la Falla El Portal. Per darrere van quedar la Falla Ronda País Valencià, segona; la Falla Plaça de l’Ajuntament, tercera; i, en quarta posició, la Falla Via del Materal.

Premis dels sainets

Ja el diumenge 26 de febrer, el Centre Cultural Bernat i Baldoví va ser un any més l’escenari de l’entrega dels premis del concurs de Sainets. A més dels ja tradicionals “Socarrats, Latorre, Ortolàs i Nelos” també es va fer entrega en este acte de reconeixement a la participació en la III Mostra de Teatre Infantil a les falles Bernat Aliño, Sucro, Plaça de Cervantes i Verge de Sales.

Abans de començar l’acte, el grup de teatre infantil de la Falla Sucro va tornar a representar l’obreta “Llums, càmera i… desesperació” amb la que havien participat en la Mostra.

L’acte va estar presidit pel regidor de Cultura, Vladimir Micó, el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Garrigós, i les Falleres Majors, Aitana Adsuar i Clara Boix.

L’alegria dels premiats dalt l’escenari del BiB. JLF

El lliurament de premis començà amb una presentació en imatges dels treballs realitzats per les set comissions que han participat en el concurs de sainets en el present exercici.

Les mencions especials a actriu secundària van ser per a Cristina Sendin -de la Falla El Perelló Tro i Flama- i María Ángeles Iranzo –de la Falla Sucro-. I el Premi Juan Ortolà a millor actriu secundària va recaure en Laura Navarro –de la Falla Plaça de l’Ajuntament-.

En la categoria masculina, les mencions especials a actor secundari van ser per a Pascual Ferrando -de la Falla El Portal- i Carlos Solas -de la Falla Plaça de l’Ajuntament-. El Premi Juan Ortolà a millor actor secundari va recaure en Xavi Fos -de la Falla Sucro-.

Abans del lliurament del premi Enrique Latorre al millor director, es va rendir homenatge, en el desé aniversari de la seua creació, al que va ser director del grup de teatre de la Falla del Mercat i president de Junta Local Fallera de Sueca, fent-li entrega a la seua família d’este guardó, que va recollir la seua dona, Rosa Franco.

Les mencions especials en esta categoria van ser per a Pilar Villegas -de la Falla El Perelló Tro i Flama- i Dulia Serra -de la Falla Xúquer- i, alçant-se amb el Premi Enrique Latorre al millor director, Pepa Coll -de la Falla Plaça de l’Ajuntament-.
Les mencions especials a actriu principal foren per a Silvia Riera -de la Falla Sucro- i Julia Martínez -de la Falla El Perelló Tro i Flama-. I el Nelo a millor actriu principal fou per a Pepa Coll -de la Falla Plaça de l’Ajuntament-.

En la categoria masculina, les mencions especials a actor principal van ser per a Alejandro García -de la Falla Sucro- i Vicent Martorell -de la Falla Xúquer-. El Nelo a millor actor principal va recaure en Javier Marqués -de la Falla El Perelló Tro i Flama-.

En la categoria de millor sainet la Falla Xúquer va assolir el quart lloc amb “Els envenenats”, mentre que el premi Socarrat al tercer millor sainet fou per a la Falla El Perelló Tro i Flama amb “Tenorio a la força”, i el Socarrat al segon millor sainet fou per a la Falla Sucro amb l’obra “La Conillera”.

El Nelo al millor sainet va ser en esta XL edició per a “El Miracle de San Cucufato” de la Falla Plaça de l’Ajuntament, i obra del suecà Miquel Fernández.

NOTÍCIA RELACIONADA

Més llegits