Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECABenestar Animal assenyala la impossibilitat d’actuar en el càmping de les Palmeres

Benestar Animal assenyala la impossibilitat d’actuar en el càmping de les Palmeres

“L’Ajuntament no pot entrar ni actuar en una propietat privada”

La regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de Sueca, Carmen Pérez, va voler explicar la situació produïda per l’aparició de diverses desenes de gats morts en el càmping de les Palmeres. La responsable municipal va assenyalar que la primera vegada que té coneixement de l’existència d’una colònia felina en el càmping va ser amb motiu de la pandèmia, quan les persones que s’encarreguen de la seua cura li van sol·licitar un certificat per a poder acudir des de València per a alimentar als animals. “Els vaig comentar que, per la meua part, no hi havia cap problema però que, en tractar-se d’una propietat privada, havien de parlar amb el propietari del càmping perquè els permetera l’entrada. Des d’aleshores, no torne a tindre coneixement de la situació de la colònia fins ara, quan per la premsa i les xarxes socials conec les morts que s’han produït i la queixa que, segons un mitjà de comunicació, s’ha presentat. Estic molt sorpresa perquè ningú en tot este temps s’ha posat en contacte amb mi per a plantejar-me el que estava ocorrent i buscar una solució alternativa ja que, torne a reiterar, es tracta d’una propietat privada i l’Ajuntament no pot entrar allí i actuar lliurement”, assenyala Pérez. 

La regidora lamenta que se l’acuse de falta d’interés quan, precisament en esta legislatura, “s’ha creat una Regidoria de Benestar Animal i s’han dut a terme moltes accions tendents a la protecció dels animals”. “Fa dos anys vam posar en marxa el programa CER (Captura, Esterilització i Retorn del gat domèstic no sociable al lloc on va ser capturat). En eixe moment, ja se’ns va plantejar incorporar la colònia felina del càmping a este programa, però se’ls va indicar que, al ser una propietat privada, no se’ns permetia entrar a desenvolupar-lo allí dins. Lamente molt que ningú s’haja dirigit a mi per a dir-me el que estava ocorrent en esta colònia i buscar entre tots una solució. Ens hauríem reunit sense problema. Sóc una persona molt accessible i defensora a ultrança del benestar dels animals. Qui em coneix, ho sap. El meu telèfon i correu electrònic estan a la disposició de qui els necessite en la web de l’Ajuntament; i els cuidadors d’esta colònia ho saben perquè el van utilitzar per a contactar-me quan van necessitar el certificat pel tema de la covid”, explica Pérez. 

La regidora va lamentartambé que s’haja assabentat per la premsa de la queixa que s’ha presentat, i que no dispose de l’informe, si és que existeix com així ha publicat algun mitjà de comunicació, en el qual es determinen les possibles causes de les morts i el nombre d’animals afectats. Pérez no entén que se l’acuse de “no haver fet res”. Defensa que, en esta legislatura i des de la seua Regidoria de Benestar Animal: s’ha posat en funcionament el programa CER; s’estan destinant 15.000 euros anuals per a les esterilitzacions de les colònies felines; s’han invertit 3.000 euros més per als problemes que pogueren sorgir després d’estes esterilitzacions; s’han destinat altres 6.000 euros per als animals ferits que es troben al carrer, amb un acord amb la Policia Local perquè els traslladen per a la seua cura; s’ha signat un conveni de col·laboració amb els veterinaris perquè els atenguen si estan malalts; i es destinen 4.000 euros de subvenció a cadascuna de les tres protectores que existeixen. “Jo crec que sí que estem fent molt”, assenyala Pérez. 

Buscar solucions

Finalment, la regidora de Benestar Animal reitera que, si se li haguera sol·licitat una reunió per a tractar el tema abans que s’arribara a esta situació límit, s’hauria parlat sense problemes. “I s’hauria intentat trobar una solució. Si no es pot dins del càmping, l’haguérem buscada al costat del càmping; però l’Ajuntament no pot entrar ni actuar allí, ni pagar esterilitzacions en una propietat privada en la qual poden haver-hi animals que tinguen propietaris”.

NOTÍCIA RELACIONADA

Més llegits